Приємний подарунок: книги для першокласників

Сьогодні, у роки бурхливого інформаційного буму, гостро постає питання: чи потрібно читати книги? Багато людей, особливо молодих, схиляються до думки, що для розвитку особистості достатньо передивитись цікаві телепередачі, перечитати популярні газети й журнали, посидіти біля комп’ютера. Та школа твердо впевнена,що значення книги в житті людини неоціненне. Якщо не читати, ніколи не дізнаєшся ні про Гомера, ні про Данте,  ні  про  Вольтера.  А  якщо  людина  не  знає  про  геніїв,  то навряд чи можна її охарактеризувати як людину розвинену.

Сучасний підручник є носієм інформації, він допомагає педагогу розвивати зацікавленість учнів до знань, виконує виховну, інформаційну, дидактичну, трансформаційну, систематизуючу, інтегруючу, мотиваційну, координуючу, розвивально-виховну, самоосвітню функції. Підручник повинен відповідати сучасному рівню науки, забезпечувати потреби національного виховання, зв’язок теорії з практикою. Він має бути написаним простою і доступною мовою, чітко формулювати визначення, правила, закони, ідеї, містити ілюстрації, схеми, малюнки, виділяти шрифтом важливий матеріал. Не менш суттєвим є і його художнє оформлення.

Саме над вирішенням таких питань працює ТОВ «Інститут сучасного підручника» в Києві. Змістовна зустріч освітян міста, серед яких була присутня і делегація вчителів школи, відбулося з його представниками Віктором та Іриною Смірновими, які презентували навчальний підручник з розвитку мислення«Планета міркувань» для 1 класу та  методичний посібник для вчителя. Вчитель – методист Вакуленко С.В. відзначила вчасність і актуальність сучасного підручника, його значення для навчання  і виховання молодшого школяра, формування його життєвих компетентностей. З словами вдячності за підтримку і допомогу звернулися до гостей начальник відділу освіти Володимир Доценко та батьки першокласників.

2054

2055

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *