Опалювальний сезон в місті може розпочатися раніше

Лебедин готовий достроково почати опалювальний сезон у випадку значного зниження температури. Про це під час наради з керівниками установ – споживачів послуг з теплопостачання (школи, дитячі садочки, об’єкти соціальної інфраструктури) повідомив міський голова Анатолій Троян.

«Ми дійсно будемо чітко відстежувати ситуацію із температурою і якщо будемо бачити, що в нас попереду на тижні – значне зниження температури, ми будемо його (опалювальний сезон) починати», – повідомив очільник міста.

Орієнтованою датою початку опалювального сезону в Лебедині Анатолій Троян назвав 12 жовтня ц.р., доручивши управлінню ЖКГ та КП «Лебединтеплоенерго» вжити всіх необхідних заходів.

 Тобто, наступного понеділка всі учні та дошкільнята прийдуть у теплі приміщення. Щодо цього тижня, то у випадку пониження температури, керівники дошкільних навчальних закладів отримали погодження на використання електро-камінів та допоміжних засобів обігріву. «Діти не повинні мерзнути», – підкреслив міський голова.

Під час наради голова також відзначив велику роботу, проведену в місті до початку опалювального сезону. І позитивом в цьому є – відсутність боргу у КП «Лебединтеплоенерго» за використаний газ. Але не дивлячись на результати підготовки, вже зрозуміло, що опалювальний сезон – не буде легким.

Міський голова також зазначив, що актуальним залишається питання економії енергоносіїв та використання енергозберігаючих технологій, в тому числі альтернативних видів палива. Одним з прикладів використання таких технологій, Анатолій Троян назвав роботи зі встановлення твердопаливного котла в приміщенні управління праці і соціального захисту населення. Твердопаливний котел, польського виробництва (на пілетах), має надзвичайно високий коефіцієнт корисної дії, що дозволить значно економити кошти, які в минулому році йшли на обігрів газом.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *