Стан галузі тваринництва у районах у січні–липні 2015р.

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–липні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 33,6 тис.т, молока – 248,0 тис.т, яєць – 252,5 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. обсяги виробництва молока, м’яса та яєць складають 97,9%,  94,1% та 93,3% відповідно.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 4,7%. Обсяги виробництва м’яса та яєць до січня–липня 2014р. становлять 89,7% та 85,0% відповідно.

Перевищили рівень січня–липня 2014р. по виробництву м’яса  сільськогосподарські підприємства (крім малих) чотирьох районів області: Глухівського (у 1,6 раза), Кролевецького (на 52,0%у 1,5 раза), Охтирського
(на 18,9%), Великописарівського (на 7,2%). Виробництво молока збільшилося у 11 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Глухівського (на 25,8%), Тростянецького (на 17,3%), Буринського (на 13,8%), Охтирського (на 11,6%).

В області за січень–липень 2015р. у порівнянні з січнем–липнем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 212 кг і становить 2993 кг. Найвищі надої отримали підприємства Тростянецького (3593 кг), Сумського (3497 кг), Великописарівського (3482 кг) районів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *