Славне місто моє, Лебедин

Лебедин – місто з величним історичним минулим, має свою символіку, має славну трудову історію та гарні традиції, росте і розвивається, незважаючи на всі труднощі. В рамках святкування Дня міста бібліотечні заклади провели ряд цікавих заходів.

Напередодні свята міська бібліотека №1 провела  серед юних користувачів конкурс дитячих малюнків «Моя маленька батьківщина». Переможцями серед юних художників стали: Анна Коровніченко (уч. 7 класу СШ №7), Анастасія Шарапова (уч. 6 класу ЗОШ №3), Нікіта Кабанов (уч. 4 класу ЗОШ №5). Всі учасники конкурсу отримали подарунки та солодощі.

Також, в книгозбірні цікаво та змістовно пройшла інформаційно-музична година «Край Лебединський неповторний». Бібліотекарі познайомили присутніх з історією міста.  Проходячи маршрутами радощів і страждань, перемог і поразок, становлення та розвитку Лебедина, хтось ще раз згадав, а хтось, можливо, і вперше познайомився, із тим славетним шляхом, що пройшло наше місто за 361 рік свого існування. Присутні згадали імена творчих людей, доля яких пов’язана із нашим містом, які черпали натхнення із чудових краєвидів навколишніх околиць, полів, прохолодного лісу, блакиті озера. Гості заходу з великою цікавістю взяли участь у відео-вікторині «Як тебе не любити, Лебедине мій!». Щирі оплески отримали виконавці патріотичних пісень Віка і Нікіта Кабанови та Ольга Нестеренко.

Захід завершився оглядом книжкової виставки «Лебединщина в іменах и датах», на якій були представлені матеріали про місто та видатних земляків.

Для дітей багатопрофільного санаторію бібліотека №2 провела святковий краєзнавчий журнал «Славний край Слобожанщини – Лебедин». Серед дітей багато гостей міста, і, тому, вони уважно слухали розповіді бібліотекарів про історичне минуле міста та його сьогодення, прослухали пісні у виконанні нашого земляка Б.Гмирі, переглянули літературу представлену на книжковій виставці «З днем народження, рідне місто моє лебедине!».

В бібліотеці №3 в рамках святкування Дня міста пройшла вікторина «Лебединщина літературна». Діти згадували поетів та письменників уродженців та гостей міста, а, потім, читали вголос уривки з їх творів.

     1679

1680

1681

1682

1683

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *