ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ЛИПНІ 2015 РОКУ

Головне управління у Сумській області повідомляє: у липні 2015р. індекс споживчих цін (ІСЦ) по області становив 99,7%, по Україні – 99,0%.

На споживчому ринку області у липні 2015р. індекс цін на продукти харчування та безалкогольні напої склав 99,0%. Серед продуктів харчування на 14,1% знизились ціни на овочі, а найбільше – на 52,6%–32,2% –  подешевшали перець солодкий,  кабачки та баклажани, помідори, капуста білокачанна, огірки.  Крім цього на 7,7%–1,3% стали коштувати менше борошно, рис, фрукти, молоко, сир та яйця, риба та продукти з риби. Водночас на 2,9%–1,1% подорожчали цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби (у т.ч. цукор – на 3,6%), м’ясо та м’ясопродукти, олія та жири.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг спостерігалось коливання цін. Упродовж липня дещо подешевшали одяг і взуття, побутова техніка, меблі та предмети обстановки.

Разом з цим підвищилась вартість проживання у готелях та пансіонатах, туристичних послуг. Крім цього подорожчала фармацевтична продукція, зросла вартість медичних послуг, дошкільної та початкової освіти, збільшились ціни на проїзд у автомобільному пасажирському транспорті.

Ціни на утримання житла та комунальні послуги залишились без змін.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *