На сесії Лебединської міської ради розглянуті актуальні питання

27 липня відбулось пленарне засідання шістдесят п’ятої сесії Лебединської міської ради VІ скликання, яке вів міський голова Анатолій Троян.

У ході сесійного засідання депутати міської ради затвердили звіт про виконання міського бюджету м. Лебедина за І півріччя  2015 року та звіт про  використання коштів цільового фонду міської ради за І півріччя 2015 року.

Зокрема, начальник міського фінансового управління Людмила Чичина проінформувала депутатів, що міський бюджет у січні-червні 2015 року по доходам виконаний у сумі 54 млн. 131,8 тис. грн., що на 32% або на 13 млн. 127,5 тис. грн. більше у порівнянні з минулим роком.

Видаткова частина бюджету, традиційно, мала соціальний характер. Так, із 50 млн. 708,9 тис. грн. за якими виконано бюджет, видатки соціального спрямування складали 45 млн. 148,4 тис. грн. Зокрема, було спрямовано на галузь на освіти – 14 млн. 595,4 тис. грн. або 33,3%, на соціальний захист та соціальне забезпечення – 27 млн. 621,5 тис. грн. або 63,1%, на культуру – 1 млн. 402,7 тис. грн. або 3,2% та на фізичну культуру і спорт – 185,3 тис. грн.  або 0,4%.

Звіт по використання коштів Цільового фонду міської ради затверджений в сумі 41 тис. 636,50 грн. по доходам та 38 тис. 140 грн. по видатком. Протягом півріччя кошти цільового фонду використовувалися на надання допомоги жителям міста на лікування, ліквідації наслідків пожежі, заходи благоустрою, тощо.

Також сесією міської ради затверджено Бюджетний регламент Лебединської міської ради, передані видатки Лебединській лікарні на оздоровлення та внесені зміни до бюджету Лебедина на 2015 рік.

Серед інших питань порядку денного депутати розглянули інформацію заступника міського голови Василя Кащі про хід виконання  Комплексної міської програми «Правопорядок на 2013-2015 роки», а також були внесені зміни до низки міських програм. Зокрема, програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2015 рік та програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

Зміни стосувалися виділення додаткових коштів на коригування проектно-кошторисної документації по об’єктам із будівництва та реконструкції самопливного  каналізаційного колектору ІІ-ї черги, КНС, напорного колектору по вул Сумській, а також на будівництво глубоководної свердловини для забезпечення водою північної частини міста. Серед інших статей витрат, депутати додали 127 тис. грн. на капітальний ремонт житлового фонду, 88 тис. грн. на благоустрій міста, 390 тис. грн. на реалізацію проектів з переведення котелень закладів бюджетної сфери на альтернативні види палива, 50,4 тис. грн. на лікування тяжкохворих дітей, забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів, тощо.

В ході сесії 30 тис. грн. були виділені  асоціації власників житлових будинків «Добробут» для капітального ремонту покрівель житлових будинків по вул. Степна,14,14 «б» (Міська програма фінансової підтримки асоціації власників житлових будинків на 2015 рік).

Але найбільш тривалим було обговорення питання про звіт  тимчасової контрольної комісії міської ради  щодо  перевірки  господарсько-фінансового стану КО «Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення «Світанок». Зокрема, депутатська комісія, яку очолював депутат Микола Голуб, серед своїх пропозицій рекомендувала раді співзасновників вивчити можливість щодо проведення конкурсу на заміщення посади редактора радіомовлення. Це, на думку комісії, сприяло б прозорості у діяльності редакції та створило б рівні умови для претендентів. Пропозицію комісії підтримав міський голова Анатолій Троян та переважна більшість депутатів. Після більш, ніж годинної дискусії та емоційних виступів, звіт був схвалений радою.

У робочому режимі депутати розглянули і прийняли рішення із блоку земельних питань, що стосувалися затвердження технічної документації, затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), тощо.

Загалом, під час сесії депутати Лебединської міської ради розглянули та прийняли відповідні із 19 питань порядку денного. Наступне пленарне засідання сесії міської ради відбудеться вже 21 серпня 2015 року.

1591

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *