Громада міста проти смороду

Тема неприємного смороду, від якого все частіше потерпають жителі міста Лебедина, стала предметом розгляду Громадської ради міста Лебедина, яка присвятила цій проблемі не одне засідання.

Причиною смороду, що не дає лебединцям нормально жити, люди називають виробничу діяльність ТОВ «Компанії «Еко-енергія», що розташоване в с. Будилці Лебединського району Сумської області. Сферою діяльності підприємства є виробництво оксигенату моторного палива (ОМГІ-А). Відходом виробництва є мелясна барда.

Мелясна барда – це собою продукт біологічного походження і містить велику кількість органічних і мінеральних з’єднань. У процесі розкладання органічних з’єднань мелясної барди виділяється природній специфічний запах, характерний для розкладання будь-яких відходів органічного походження.

Зокрема, Громадська рада звернулася до громадян, аби почути їхню думку та до контролюючих органів, щоб ті дали належну оцінку ситуації.

16 липня на запрошення Громадської ради та при підтримці народного депутата України Олександра Нечаєва (Опозиційний блок) в місті Лебедині працювала знімальна група ТРК «Відікон», що зустрілася з мешканцями військового містечка, що страждають найбільше від неприємного запаху та представниками ТОВ «Компанії «Еко-енергія», що пообіцяли вирішити ситуацію з неприємним запахом до весни 2016 року.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *