Поетична збірка від Валерія Полянського

Культурно-мистецьке життя нашого міста у липні 2015 року ознаменувалося виходом книги лебединського поета і письменника Валерія Полянського. До поетичної збірки «Белая береза» автор включив кращі твори, у яких розкривається цінність людського життя, праці, миру, спливають сердечні роздуми про кохання, замальовується любов до барвистої природи малої батьківщини.

Відмітити народження книги та привітати Валерія Павловича, з виходом у світ його нової книги, завітав до автора міський голова Анатолій Троян. Він побажав Валерію Полянському творчого натхнення і нових звершень.

– У нашому місті чимало талановитих людей, і вони роблять усе для того, щоб через їхній талант про Лебедин дізналося якомога більше людей, – підкреслив очільник міста. Ця книга дуже яскрава, цікава, і я думаю, що вона посяде гідне місце на полицях наших бібліотек та вдома у лебединців, яким автор зробить такий подарунок. Вірші дуже відверті, проникливі і в них відчувається часточка душі поета. Як читач я був вражений глибиною таланту цієї людини.

Валерій Полянський – поет, член національної спілки журналістів України, учасник Другої світової війни. Був репресованим, згодом реабілітований, довічний державний іменний стипендіат. Трудовий стаж автора перевищує сімдесят років. У своєму творчому доробку Валерій Павлович має кілька книг: «Мені випало щастя», «Лебеді летять», «Вогненні лілеї», «Коваль-чародій», «Зів’ялий квіт у двадцять літ», «В кігтях гулагівських катівень», «Це було зі мною». Вірші Валерія Полянського друкуються газетах та журналах з 1943 року.

На відзнаку таланту автора та з нагоди виходу його чергової книги, міський голова від імені громади міста, вручив Валерію Павлововичу квіти та подяку за активну громадську позицію та літературну творчість, що утверджує високі гуманістичні ідеали, збагачує історичну пам’ять, свідомість і самобутність народу та є однією з вершин духовного надбання Лебединщини.

Дякуючи за увагу Валерій Полянський висловив сподівання, що вірші із нової книги знайдуть відгук у серцях людей, небайдужих до поезії.

1549

1550

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *