Представники влади міста, військові та волонтери обговорили питання координування допомоги у зону АТО

Організація заходів щодо проведення в місті призову і мобілізації, а також підтримка наших земляків в зоні АТО стала 07 липня ц.р. предметом обговорення на нараді міського голови Анатолія Трояна з представниками військомату, правоохоронних структур та керівників підприємств, установ і організацій міста.

Питання проведення в місті VI-ї хвилі мобілізації є чи найбільш хвилююче та обговорюване серед громадськості Лебедина. За словами заступника військового комісара Романа Перекрестова, шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня. За цей час з міста Лебедина планують призвати 25 осіб.

Виступаючи перед присутніми, представник військового комісаріату основну увагу керівників звернув на уточнення списків військовозобов’язаних на підприємствах, а також підтримку учасників АТО. Він дав вичерпні відповіді на запитання, які цікавили учасників наради. Найчастіше звучали теми строкової служби та віку призовників.

Підтримав представника військового комісаріату і міський голова Анатолій Троян. Він наголосив на пріоритеті роботи забезпечення обороноспроможності міста. Зокрема, в позитиві головою було відзначено підготовку бомбосховищ та укриттів по місту. Найбільшу роботу тут провели освітні установи, чиї бомбосховища повністю готові.

Також у спілкуванні з керівниками, міський голова акцентував увагу присутніх на необхідності активізувати роботу зі збору допомоги для наших земляків в зоні АТО та військових з’єднань, де проходять службу лебединці. Зокрема, Анатолій Троян повідомив про поновлення акції зі збору допомоги, а в першу чергу – води, для відправлення в зону АТО.

На сьогодні є домовленість із одним підприємством, що спеціалізується на виготовленні бутильованої води щодо закупки ємностей по 6 л. Вартість такої бутилі становить 9 грн. 18 коп. Анатолій Троян наголосив, що збір води, як і інші заходи по збору допомоги є абсолютно добровільними. Примусу в цьому питанні не має і не може бути.

Присутній на нараді співзасновник благодійного фонду «Волонтери Лебединщини» Олександр Спічка відзначив, що солдати дякують лебединцям за будь-яку допомогу. Так, нещодавно волонтери побували на Луганщині, де привезли  допомоги від лебединців на понад 96 тис. грн. Зокрема, було доставлено електростанцію на 6 кВт, акумулятори, зварювальні апарати, телевізор, одяг на понад 26 тис. грн., а також продукти харчування і засоби гігієни.

1524

Побувавши на Луганщині волонтери привезли звідти чималий список, чого потребують військові. Це, в першу чергу, білизна, сорочки, халати для госпіталю в Артемівську, яким керує лікар з нашого міста Володимир Усенко; також солдатам потрібне взуття, фонарики, матеріал для палаток, інструменти, тощо. Тож, волонтери звертаються до жителів міста і району, до всіх небайдужих людей Лебединщини: «Хто чим може, допоможіть нашим Захисникам, які на Сході України захищають цілісність і недоторканність нашої держави».

Реквізити благодійного фонду «Волонтери Лебединщини»: Код 39783202, р/р 26008055013107, МФО 337546, Сумська філія ПАТ КБ «Приватбанк». Контактна особа – Спічка Олександр Анатолійович (тел. моб. 0992908267).

Також на нараді обговорили питання підготовки Лебедина до Дня міста та практичні аспекти добровільного об’єднання територіальних громад.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *