Разом відстоювати права учасників АТО

У Лебедині розпочала роботу міська рада ветеранів та учасників АТО. До її складу увійшли демобілізовані учасники антитерористичної операції, волонтери, представники громадськості. Головна мета створення ради – всебічна допомога воїнам АТО та їхнім сім’ям, що перебувають в місті.

3 липня відбулося перше розширене засідання новоствореної ради, окрім її представників у її роботі взяв участь і міський голова Анатолій Троян.

Учасники заходу ознайомилися із Положенням про раду та наголосили на тому, що основною вимогою є не створення ще однієї бюрократичної організації, а реально робочого органу, здатного впливати на владу у вирішенні питань учасників АТО.

В ході засідання міський голова подякував бійцям – учасникам АТО за те, що не допустили розповзання хаосу, який охопив Донецьку та Луганську області, на іншу територію України. Хвилиною мовчання учасники зборів вшанували пам’ять тих захисників, хто заплатив за це своїм життям.

1506

– Сьогодні одним із завдань, що стоїть перед міською владою є не тільки підтримка наших земляків, що разом з народом України стали на захист свободи та територіальної цілісності нашої держави, а й підтримка демобілізованих ветеранів АТО, що повернулися до міста, забезпечення їхнього соціального захисту, медичної, психологічної реабілітації, підтримка їхніх родин. Не все наразі виходить гладко. Але впевнений, що разом, підкреслюю – тільки разом ми впораємося з усіма проблемами, – наголосив Анатолій Троян.

У ході спілкування обговорені найбільш болючі питання. В основі проблем – недостатнє забезпечення частин ЗСУ та Нацгвардії в зоні АТО. Як відзначив Олександр Спічка – співзасновник благодійного фонду «Волонтери Лебединщини», дуже часто не вистачає елементарного: води, білизни, одягу.  І якщо з бронежилетами та тепловізорами, сьогодні напруга знята, то питання продовольчого забезпечення й далі залишається «на плечах» волонтерів.

Так, нещодавно лебединці повернулися із Луганщини, де зустрілися з нашими земляками та привезли їм гуманітарний вантаж. Це одяг та засоби гігієни, продукти харчування, домашні консерви та бутильована вода, загальною вартістю понад 96 тис. грн.

Цього разу волонтери заїжджали у села та на блокпости, де раніше не були жодного разу, і куди волонтери заїзжають не часто. Загалом, розповідає Олександр Спічка, за три дні побували на кількох позиціях наших солдат.

Щодо самої поїздки, то враження у лебединців дуже позитивні. Вони відзначають, що військові на передовій одягнені та мають необхідне озброєння, проте були надзвичайно раді допомозі, яку привезли лебединці.

1513

1514

«Більшість хлопців дуже раді побачити своїх земляків і почути, що наші за них не забули і допомагають, хто чим може. Це дуже надихає і додає упевненості», — говорять волонтери.

В найближчих планах волонтерів – підготовка чергового гуманітарного вантажу. І як відзначає міський голова Анатолій Троян, допомогти у цій справі мають всі лебединці. Зокрема, в місті поновлено збір бутильованої води та іншої допомоги для АТО. Пункт збору, як і раніше, знаходиться в приміщенні Лебединської ДПРЧ-18 УДСНС України в Сумській області (пожежна частина), за адресою: пл. Інтернаціональна, 10.

[layerslider id=”84″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *