2015 рік! І «Веселка» знову в Польщі

Усім відомо, що вже 2 роки поспіль, на землях іншої держави Україну представляла старша група хореографічного колективу «Веселка», та цього разу Польщу відвідали їхні майбутні наступники, середня група нашої Веселкової родини . Мета візиту – участь у спільному польсько-українському обміну  під назвою «Ви нам – ми вам», при фінансовій підтримці Національного Центру Культури у Варшаві, за що ми дуже вдячні організатору цього проекту Пану Миколі Ващенку.

Як відомо, попередні роки наш колектив перетинав кордон Польщі заради міжнародних фестивалів, але цього року ми мали дещо іншу мету, а саме обмінятися культурою один одного. А ще довести польським товаришам, що Україна – це не лише країна де смачні борщ, вареники, галушки та голубці, а ще й країна де добрі, душевні та талановиті люди. На нашу думку, ми досягли поставленої мети. Адже всього за 10 днів нашого захоплюючого життя в Польщі українська та польська групи вивчили елементи народних танців, поляки – гопака, українці – полонезу. Разом з тим ми ознайомили польських дітей та їх наставників з давньою українською традицією зустрічати, приїздити та проводжати гостей – хлібом – сіллю. Також нам, дітям – українцям було дуже цікаво кожного дня куштувати все нові й нові страви польської кухні. І саме через це ми чекали кожен прийом їжі з нетерпінням.

Та , мабуть, назавжди в нашій пам’яті залишаться спогади про запальну зумбу разом з енергійною пані Біатою, яка кожного ранку заряджала нас позитивом і допомагала підтримувати себе у формі, навіть після таких смачних обідів.

І звичайно, жодна подорож не обійшлася без екскурсій. За 10 днів ми мали змогу побачити багато мальовничих місць Польщі, а саме старовинне місто Краків, долину Кащелінського, Чорний став. Але найбільше вразив похід до Морського Ока. Це надзвичайно дивовижне, таємниче,  чисте озеро, яке так і манило своєю загадковістю та красою. Звичайно, дорога до нього була нелегкою, але це було того варте. Також не менш яскравою видалася поїздка до аквапарку. Всім нам також запам’ятався той величзний 136 метровий шашлик, завдяки якому ми були присутні при  встановленні рекорду Гінеса, потрапили на Польське телебачення та приймали щедрі  оплески і щирі усмішки від громадян Польщі.

Усю подорож з нами була наша улюблена Тетяна Петрівна та Людмила Олексіївна , за що ми їм щиро  вдячні. А щоб легше було впоратися з нами, такими невгамовними активними та непосидючими, разом з усіма в цю незабутню подорож вирушили випускники «Веселки» Вадим Стегній та Аня Пістунова. Вони завжди були готові прийти на допомогу і не давали нам сумувати.

Загалом подорож пройшла на ура! Сподіваємось, вона буде не останньою.

1498

1499

1500

1501

1503

1504

1505

Вихованці середня група хореографічного колективу  «Веселка»

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *