«Мрія про садок»

В останні дні літнього червня, роботи, представлені у виставковому залі Лебединського міського художнього музею ім. Б. К. Руднєва, дають змогу зануритися у неповторну атмосферу творчості художників.

Містяни завжди сумують по лісу, зелені, своєму садку.  Тому художники в своїх роботах неодноразово торкаються теми краси природи. Це можуть бути краєвиди чи натюрморти, в них майстри прагнуть донести до нас те що ми  не помічаємо у повсякденному житті.

Виставка «Мрія про садок» вміщає в собі одинадцять живописних робіт і одну графічну. Більшість з них натюрморти. Роботи розповідають про все те, що ми так любимо в саду: квіти, овочі та фрукти.

Наш земляк І.І. Гапоченко, представлений на виставці двома роботами «Зірваний бузок» і «Натюрморт». Роботи зовсім різні по манері виконання, та об’єднує ці роботи прагнення художника донести до нас бачення майстром краси квітів.

Дарують радість квіткові натюрморти художників В.В. Ворожка,              Ю.М. Бразоль – Леонтьєва, В. С. Чевгуз,  К.В. Кричевська –Росандіч та інші.

Біля картини Б.Б. Данченка «Бурштин» уявляєш себе біля відкритого вікна у осінній сад, де на повні груди вдихаєш свіже повітря з ароматом стиглих яблук.

Всі роботи на виставці із фондів музею. Деякі експонувалися останній раз у семидесятих роках, наприклад натюрморт художника Бабка В.В. «Редиска», картина приваблює своїм колоритом.

На відкритті виставки були присутні учні Лебединського ЦПО (Загін           «Сонечко»), Балака Дарина прочитала вірш «Сад», де в поетичній формі йшлося про красу саду.

Запрошуємо жителів та гостей міста відвідати виставку «Мрія про садок» у Лебединському міському художньому музеї.

[layerslider id=”82″]

Лебединський художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *