Лебединщина готується до оборони: проведено навчальні стрільби

На Лебединщині завершилися інструкторсько-методичні заняття щодо формування підрозділів територіальної оборони, які відбувалися під керівництвом військового комісара Лебединсько-Липоводолинського ОМВК підполковника Юрія Онопка. До них були залучені представники міської влади, досвідчені військовослужбовці, що брали участь в АТО, волонтери та військовозобов’язані.

19 червня ц.р., упродовж всього дня навчання з військовозобов’язаними проводились теоретичні та практичні заняття з вогневої, тактичної, військово-медичної, інженерної, фізичної підготовки та практичних стрільб зі стрілецької зброї.

Значну увагу під час проведення інструкторсько-методичного заняття було приділено питанням протидії діяльності незаконних озброєних формувань, охороні та обороні важливих об’єктів та комунікацій. Крім того, в рамках навчання відпрацьовувалося удосконалення практичних навичок командирів в управлінні підпорядкованими підрозділами та злагодженість самих підрозділів.

«Навчання підтвердили, що наше місто та район готові до адекватного та відповідного реагування на зовнішні загрози, а лебединці здатні боронити рідну землю», – підкреслив міський голова Анатолій Троян.

Підбиваючи підсумки проведеного заняття, військовий комісар Юрій Онопко зауважив: «Це заняття пройшло на досить високому рівні. Основна мета була досягнута, а саме – ми добилися злагодженості у роботі підрозділів при веденні територіальної оборони. Також удосконалили навички щодо тактики дій сил та засобів територіальної оборони, забезпечення правопорядку. Учасники заняття вправно продемонстрували, чого навчилися за цей час. Хід проведення заняття продемонстрував, що в місті Лебедині та районі є координація органів влади та військових, що переважна більшість може володіти зброєю, знає, як діяти у надзвичайних ситуаціях, зможе стати в стрій до рядів територіальної оборони своєї громади».

  1478

1480

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *