Навчальні заклади Лебедина активно готуються до нового навчального року

Підготовка до нового навчального року – складна та копітка робота. Тож освітяни нашого міста при допомозі влади та, звичайно, батьківських комітетів уже розпочали відповідні роботи. І в цьому нічого дивного оскільки часу шкільних канікул, як для запланованих обсягів поточних, а також капітальних ремонтів, не так уже й багато.

Про нинішній стан лебединських навчальних закладів та їх підготовку до нового навчального року доповів 17 червня 2015 року, на черговому засіданні виконавчого комітету, начальник міського відділу освіти Володимир Доценко.

З його слів, процес ремонтних та профілактичних робіт, як завжди, дуже напружений. Оскільки фінансове становище у місті складне, а потреба у проведенні ремонтних робіт значна, тому освітяни покладають великі надії на підтримку міської влади, допомогу шефських організацій та батьківські громади.

Мережа навчально – виховних закладів повністю відповідає потребам населення міста: загальноосвітніх закладів – 6, в них 2404 учнів. Дошкільних закладів на сьогодні – 5, в них виховуватиметься 1051 дошкільник. Крім того, в дошкільних навчальних закладах «Калинка», «Ромашка» і «Чайка» працюють 3 групи компенсую чого типу – логопедичні.

– Підготовка до нового навчального року розпочалася вже з початку червня, – розповідає очільник міських освітян, – вона ведеться відповідно до затвердженого плану. На сьогодні до початку навчального року вже розпочалися капітальні ремонти окремих навчальних закладів. Зокрема, здійснено підключення до самопливного каналізаційного колектору ЗОШ №1 (вартість робіт 85 тис. грн.) та придбано резервний котел для міні-топкової в дитячій установі «Калинка» (30 тис. грн.).

До першого вересня мають також бути реалізовані не менш соціально важливі проекти – капітальний ремонт даху ЗОШ №3, реконструкція вузла обліку газу в ДНЗ «Калинка» та «Сосонка», а також підключення до самопливного колектору ДНЗ «Чайка».

Окрім цього в  загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах заплановано  проведення косметичних ремонтів приміщень, класних кімнат та кабінетів, шкільних коридорів. Цьогоріч особлива увага приділялася вирішенню широкого спектру  проблем.

Зокрема, до початку навчального року планується замінити 15 вікон на енергозберігаючі в ДНЗ «Калинка» та ЗОШ №1; заміна 18 світильників та майже 100 ламп розжарювання на енергоефективні в ЗОШ №1, ЗОШ №3, ЗОШ №5 та СШ №7; заміна 17 дверей в ЗОШ №3, ЗОШ №5, ЗОШ №6, СШ №7 та Центрі позашкільної освіти. В усіх навчальних закладах заплановано провести профілактичні ремонти мереж водопостачання, каналізації, обладнання харчоблоків.

Одночасно з підготовкою до навчального року здійснюється підготовка  навчальних закладів до опалювального сезону. Зокрема проводяться  ремонти дахів, утеплення фасадів, заміна вікон, ремонт внутрішньої системи опалення, повірка вузлів обліку  теплової енергії. Ці роботи проводяться за рахунок бюджету міста.

Проведення якісних ремонтів спортивних залів, спортивних майданчиків до початку нового навчального року заплановано в переважній більшості загальноосвітніх навчальних закладів.

Важливе місце у підготовці шкіл до нового навчального року займає забезпечення закладів освіти навчальною літературою. Школярі  Лебедина повністю забезпечені підручниками та навчальними посібниками.

У всіх школах учні будуть забезпечені гарячим харчуванням. В першу чергу це учні 1 – 4 класів, діти – сироти та діти позбавлені батьківського піклування, учні з малозабезпечених сімей, а також діти із родин учасників АТО.

1466

Кінцевою датою готовності навчальних закладів Лебедина до нового 2015/2016 навчального року міський голова Анатолій Троян визначив 15 серпня 2015 року. Саме до цього дня повинно завершитися більше 90% всіх запланованих робіт, а навчальні заклади бути готовими відчинити свої двері перед більш, ніж двома тисячами учнів та  тисячею вихованців дошкільних навчальних закладів Лебедина.

Також на засіданні виконавчого комітету розглянуто питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до осінньо –зимового періоду. Зокрема, під час обговорення питання було відзначено, що для того, щоб лебединці комфортно почувалися у своїх оселях взимку, працівники комунальних підприємств продовжують виконувати першочергові заходи з підготовки житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Попри труднощі з фінансуванням вже виконаний значний обсяг запланованих робіт.

Як повідомив в.о. начальника управління житлово-комунального господарства Ярослав Скорняков основні заходи спрямовані на підготовку житлового фонду, використання ощадних та енергозберігаючих технологій. В тому числі, обговорювалося можливості переведення однієї із котелень міста із газу на дрова.

На засіданні виконавчого комітету розглянуті й інші 16 питань порядку денного. Зокрема, виконкомом підтримано ініціативу щодо утворення міської ради ветеранів та учасників антитерористичної операції, а також розглянуті питання: про звільнення від оплати за харчування дітей в навчальних закладах міста, про погодження тарифів на послуги з перевезення пасажирів мікроавтобусами та автобусами ПАЗ, про оренду комунального майна, про внесення змін до кошторисів, тощо.

 1465

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *