Літо. Спека. Завітайте в бібліотеку!

У червні, коли починаються довгоочікувані шкільні канікули і попереду все літо, коли можна обирати між розвагами на морі, відпочинком на природі, культурним походом, бібліотеки міста проводять низку розважально-повчальних заходів для дітей, метою яких є корисне використання вільного часу та залучення дітей до читання. Для бібліотек літні канікули – це унікальна можливість створення для дітей, відмінного від шкільного, простору для творчості і спілкування на основі книги. Це можливість залучення дітей до читання, залучення нових читачів до бібліотеки.

Нещодавно, в  Кобижчанському клубі бібліотека №1 з учнями 1-4 класів ЗОШ №3 провела розважальну програму «Відкриваємо світ бібліотеки». Спочатку, бібліотекарі провели екскурсію по бібліотеці. Юні відвідувачі мали змогу переглянути барвисті та цікаві новинки дитячої літератури. Потім, діти взяли участь в бесіді-диспуті «Правила безпеки життєдіяльності під час літніх канікул». Бібліотекар Нестеренко Н.В. в цікавій формі  розповіла учням про безпеку на воді, на дорозі, в побуті та на природі, а діти жваво відповідали на запитання. Потім розпочалася ігрова програма . Діти літали на мітлі як Баба Яга, садили Ріпку, грали в віниковий футбол та ін. Всі учасники гри отримали  шалену підтримку вболівальників та бурхливі оплески. Під кінець зустрічі учні переглянули нові мультфільми з серіалу «Маша і Ведмідь». Всі діти були дуже задоволені та пообіцяли стати частими відвідувачами бібліотеки влітку.

З настанням літніх канікул для дітей молодшого шкільного віку в читальному залі міської бібліотеки №2  пройшла розважально-пізнавальна година «Веселий корабель». Захід розпочався прем’єрою та обговоренням твору М.Конюшенко «Якщо друг у тебе є, життя радісним стає», метою якого є виховання почуття справжньої дружби,чесності і щирості у відносинах. Продовженням цієї теми стала літературна подорож по творах Наталі Забіли «Нам треба вчитися жити», яка вчить критично ставитися до негативних людських якостей та виховувати повагу, доброту до людей та рідної землі. На закінчення зустрічі діти розгадували кросворди «Ми-українці» та «Квіти України».

В бібліотеці №3 для юних відвідувачів пройшла цікава вікторина по українським народним казкам «Жили-були в казці…». Діти навперебій відповідали на запитання вікторини про героїв казок, відгадували загадки, змагалися у скоромовках, згадували приказки та прислів’я.

1432

1433

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *