Шановні лебединці!

Всі ми хочемо жити в місті, де ошатні будинки, чисті й затишні вулиці, доглянуті храми й пам’ятники, квітучі сади, впорядковані зелені зони. Але як не прикро про це говорити, через байдужість окремих громадян, багато з наших вулиць й прилеглих до них територій скоріше нагадують занедбану територію, ніж зони життя і відпочинку. І що саме прикро, смітять переважно ж городяни, що живуть тут, поруч.

І якщо центральна частина міста більш-менш чиста і прибирається, то про околиці такого не скажеш. Пройдіться по будь якій вулиці, і Ви стовідсотково знайдете невеличке сміттєзвалище, куди жителі цієї ж вулиці зносять свої побутові відходи, біля того чи іншого будинку лежать купи піску, щебня або будівельного сміття. І це лежить там не день чи два, а роками, заважаючи проїзду комунальних, аварійних та рятувальних машин.

Не кращі й деякі жителі багатоповерхівок, на прибудинковій території яких толоки потрібно проводити мало не щодня. Або бувають випадки, коли поприбирають наші комунальники подвір’я, а вже наступного дня міські жителі з мішками, повними сміття, йдуть туди і скидають його не в контейнер, а біля нього.

Що скажуть люди, які проїжджають через наше місто або приїздять до нас в гості? Яким вони запам’ятають Лебедин? А через два місяці ми будемо зустрічати День міста, його 361-річчя.

Тож, звертаємося до всіх, кому дороге наше рідне місто — не будьте байдужими, приберіть біля свого будинку, зберіть сміття, підфарбуйте, де треба, приберіть прилеглу територію.

Без сумніву багато із жителів нашого міста готові спільно попрацювати і навести лад у своєму місті, на своїй вулиці чи біля свого будинку. Але, зрозуміло, що дехто з лебединців, як не прибирав біля свого помешкання, так і не буде цього робити. Саме для таких людей, з недавніх пір, у нашому місті працюють рейдові бригади із благоустрою.

Зокрема, виконавчий комітет Лебединської міської ради, враховуючи інтереси територіальної громади міста, необхідність підвищення ефективності адміністративного впливу на стан благоустрою, громадського порядку в місті, своїм рішенням (№60) від 18 березня 2015 року делегував фахівцям групи Управління Державної Служби охорони при УМВС України в Сумській області право на складання протоколів про адміністративні правопорушення за деякими статтями. Окрім порушення правил благоустрою, сюди увійшли статті щодо порушення правил торгівлі, порушення правил утримання тварин, тощо.

Нагадаємо, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою сьогодні складаються протоколи, на порушників чекає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340-1360 гривен, для громадян, та від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850-1700 гривень, для посадових осіб.

Тож, аби не потрапити у незручну ситуацію, краще прибрати свою прибудинкову територію та вивезти сміття.

Відчуймо себе справжніми господарями свого міста! Адже тільки разом, зусиллями всієї громади, ми забезпечимо належний порядок і чистоту, зробимо наше місто чистим, привабливим і охайним.

Міськвиконком

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *