Соціально-виховна робота з умовно засудженими – один з пріоритетних напрямів роботи спостережної комісії

27 травня члени міської спостережної комісії зустрілися з особами, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, які перебувають на обліку Лебединського підрозділу КВІ. Тема зустрічі стосувалася питань соціально-виховної роботи з умовно засудженими особами.

Під час зустрічі обговорювалися питання запобігання скоєнню повторних злочинів, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, які стають першопричиною порушення усталених норм права та закону, а також про методи та способи забезпечення соціального супроводу засуджених.

Спеціаліст із соціальної роботи Лебединського міського ЦСССДМ Наталія Гаврилюк ознайомила присутніх з роботою Центру, його основним призначенням. Вона окреслила коло послуг, якими за потребою можуть скористатися засуджені. Фахівці Центру, а це, за словами Наталії Дмитрівни, соціальні працівники, психологи і юристи в одній особі, надають широкий спектр інформаційних та консультаційних послуг безкоштовно та на умовах конфіденційності.

Спостережною комісією проведені індивідуальні профілактичні бесіди з підобліковими на предмет попередження скоєння повторних злочинів.

За словами голови комісії Людмили Химич, подібні зустрічі мають на меті не тільки попередити повторні злочини зі сторони засуджених осіб, а й знайти спосіб їм допомогти, сприяти у вирішенні тимчасових труднощів, з якими вони щодня стикаються. Зокрема, комісія сприяє у відновленні втрачених документів, допомагає в оформленні державних та інших видів допомог, тощо.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *