Сесія Лебединської міської ради: розглянуті актуальні питання

27 травня під головуванням міського голови Анатолія Трояна відбулось пленарне засідання чергової 63-ї сесії Лебединської міської ради VІ скликання, на якому депутати розглянули більше 20 питань порядку денного та ухвалили відповідні рішення у сфері земельних відносин, комунального майна та бюджету міста.

Розпочалося пленарне засідання зі звіту начальника відділу освіти Володимира Доценка про хід виконання Міської комплексної програми «Освіта  м. Лебедина у 2012-2015 роках». У звіті відзначено, що мережа дошкільних навчальних закладів відповідає потребам. Дошкільною освітою в різних її формах охоплено 94 відсотки дітей, а дошкільними закладами –  69 %. Протягом  року  в  усіх   дошкільних навчальних закладах оновлені дитячі меблі (столи, стільчики, ігрові куточки). Також в 2014 році оновлено технологічне обладнання харчоблоків шкіл.

Гарячим харчуванням в місті забезпечено 1727 учнів загальноосвітніх шкіл, що складає 74 %  від загальної кількості. Учні 1–4 класів охоплені гарячим харчуванням на 100 %.

У  2014/2015 навчальному році учні міських шкіл вибороли 18 призових місць у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад з базових дисциплін, здобули   перемогу у конкурсі-захисті науково-дослідних робіт Малої академії наук з української мови та літератури.

Під час розгляду інших 20-ти питань порядку денного, депутати міської ради підтримали своїм голосуванням проекти рішень зі змінами і доповненнями. Так, сесією збільшено планові потреби (на 205 тис. грн.) у фінансуванні робіт із поточного ремонту та на 700 тис. грн. із капітального ремонту доріг; також депутати передбачили 100 тис. грн. на будівництво насосної станції ІІ-го підйому по вул. Сумська.

Крім того, депутати міської ради затвердили Програму мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2015-2017 роки.

Серед інших питань, сесією внесені зміни до переліку  об’єктів територіальної громади міста Лебедина, що підлягають відчуженню в 2015 році (до переліку включено: житловий будинок за адресою пров. Демидів, 23 та будівлі котельної по вул. Гастелло, 102 «ж» та «з»); виставлено на повторний продаж з аукціону нежитлову будівлю котельні по  вул. Леніна, 19 «Б» (стартова ціна 115 620,00 грн. без  урахуванням  ПДВ); зареєстровані договори купівлі-продажу з аукціону комунального майна.

Рішенням сесії внесені зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2015 рік; Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Лебедина та міського бюджету на 2015 рік.

1299

1297

Підтримано депутатами і питання щодо затвердження техніко-економічного обґрунтування розвитку міста Лебедина, а також питання земельного блоку. Зокрема, розглянуті питання, що стосувалися уточнення меж та відведення земельних ділянок, розробки і затвердження технічної документації, погодження проектів землеустрою тощо.

Досить емоційно проходили обговорення звіту голови тимчасової контрольної комісії міської ради Миколи Голуба. Комісія створена на попередній сесії для перевірки господарсько-фінансового стану КО «Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення «Світанок». Після тривалого обговорення депутати прийняли звіт до відома та продовжили повноваження комісії до завершення роботи.

На пленарному засіданні розглянуті й інші питання. Зокрема, міський голова Анатолій Троян запросив депутатів до обговорення питання щодо можливості реконструкції головного входу до парку Шевченка; питання благоустрою міста та грейдування доріг.

Після розгляду всіх питань порядку денного сесія була оголошена закритою.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *