Перегляд документального фільму «Аеропорт»

Міжнародний аеропорт «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва став для всієї країни новою точкою відліку війни. Героїчну оборону, яка тривала 242 дні, було розпочато 26 травня, коли вранці пролунав перший постріл.

11 травня телеканал ICTV показав прем’єру документального проекту «Аеропорт», присвяченого героїчному подвигу захисників Донецького аеропорту. Документальний фільм «Аеропорт» створено за ініціативи Адміністрації Президента України, на замовлення Міністерства Оборони України і за участі Українського Кризового Медіа Центру.

Учні школи не залишилися осторонь події у культурному житті країни. З метою просвітницько – патріотичного  виховання у закладі організовано перегляд і обговорення фільму, до якого запросили і батьків учнів школи, що є учасниками АТО.

У центрі сюжету фільму «Аеропорт» – розповіді «Редута» ( полковник військ спецпризначення з позивним «Редут».) і його товаришів – бійців, волонтерів, журналістів. Картина відтворює один день із життя захисників аеропорту, показує історію перевтілення нескорених воїнів на справжніх кіборгів, історію відваги, надії та любові до рідної землі, історію тих, хто був готовий не тільки воювати, а й померти не здаючись.

З хвилюванням згадували запрошені дні перебування у зоні АТО,  затамувавши подих, слухали їх школярі… Вражень словами не передати.

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *