Обговорили епізоотичну ситуацію в місті

У зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней на території України та з метою вжиття невідкладних профілактичних заходів з метою запобігання виникнення цієї хвороби на території міста Лебедина 21 травня ц.р. відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням міського голови Анатолія Трояна.

Відкриваючи засідання комісії Анатолій Троян, відзначив, що проблема африканської чуми свиней (АЧС) є надзвичайно актуальною. Африканська чума свиней – це особливо небезпечне захворювання, яке дуже швидко передається від хворих тварин до здорових і закінчується їх загибеллю.

Як розповів в.о. начальника управління ветеринарної медицини Роман Шутренков, при виникненні хвороби, усе поголів’я свиней знищується. Найбільший ризик занесення до нашого району даного вірусу можливий через міграцію диких кабанів, які є носіями даного захворювання. Ці тварини здатні мігрувати до 150 км і їх міграція є неконтрольована. У разі ж виявлення чуми, робиться 60-кілометрова карантинна зона.

Сьогодні територія нашого міста благополучна щодо АЧС, але спеціалістами управління все рівно здійснюються профілактичні заходи по дворовому обходу господарств Лебедина і сіл міської ради.

З метою запобігання АЧС на території нашого міста Анатолій Троян доручив відповідним службам вживати всіх необхідних профілактичних заходів. Зокрема, забезпечити дієвий контроль за дотриманням санітарних норм населенням та усіма суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з утриманням, забоєм та переробкою тварин, також забезпечити аби їстівна дичина, добута на полюванні, піддавалася ветеринарно-санітарній експертизі.

1236

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *