Тарифи на воду перевірять «на чесність»

Громадська рада міста Лебедина пропонує провести громадську експертизу формування тарифів на водопостачання і водовідведення. Для цього в складі громадської ради сформовано ініціативну групу, що проаналізує складові формування тарифу.

Ініціативна група має намір залучити до своєї роботи депутатів міської ради – членів постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, будівництва, архітектури, регулювання земельних відносин, а також економістів-експертів. Очолити групу, на її першому засіданні 20 травня, запропоновано Василю Луценко.

Члени громадської ради вважають, що нинішні тарифи на водопостачання (8,25 грн.), а особливо на водовідведення (16,05 грн.) є економічно невиправданими. Вже найближчим часом громадські активісти планують проаналізувати кожну із складових витрат, що закладені у тарифі, а також співтавити їх із нормативними та середніми показниками по Україні та області.

Ініціативу громадської ради підтримав міський голова Анатолій Троян. На його думку проведення подібної громадської експертизи дозволить підвищити рівень довіри лебединців до питання формування тарифів та зробить його більш прозорим і зрозумілим для населення.

Разом з перерахунком тарифів громадська рада має на меті допомогти комунальному підприємству «Водоканал» у питанні боротьби із крадіжками води. Особливо сьогодні, із настанням літньої температури, почастішали випадки використання міської води в обхід лічильника на полив городів, миття автотранспорту, тощо. Громадські активісти мають на меті разом з представниками підприємства виявляти подібні факти та повідомляти про них у правоохоронні органи.

Громадські активісти очікують отримати перші практичні результати своєї роботи уже через 2-3 місяці. Звіт про роботу ініціативної групи буде опублікований на сайті Лебединської міської ради.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *