Стан галузі тваринництва у районах у січні–квітні 2015р.

За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–квітні 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 23,3 тис.т, молока – 119,2 тис.т, яєць – 126,0 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. обсяги виробництва молока, яєць та м’яса складають 98,9%,  92,4% та 92,1% відповідно.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 6,9%. Обсяги виробництва яєць та м’яса до січня–квітня 2014р. становлять 84,8% та 82,2% відповідно.

Перевищили рівень січня–квітня 2014р. по виробництву м’яса  сільськогосподарські підприємства (крім малих) трьох районів області: Кролевецького (на 39,1%), Великописарівського (на 38,3%), Недригайлівського (на 3,0%). Виробництво молока збільшилося у 13 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Тростянецького (на 24,5%), Путивльського (на 17,4%), Недригайлівського (на 15,5%).

В області за січень–квітень 2015р. у порівнянні з січнем–квітнем 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 127 кг і становить 1499 кг. Найвищі надої отримали підприємства Тростянецького (2020 кг), Сумського (1869 кг), Великописарівського (1736 кг) районів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *