Звернення міського голови Анатолія Трояна до лебединців

Великі міста, як відомо, мають великі проблеми, але маленькі – ще більші. Це, перш за все, бюджет та дороги.

Ні для кого вже давно не таємниця, що в місті дороги далекі від ідеалу. Усі звикли звинувачувати в цьому міську владу, але проблеми з дорогами – проблема усіх рівнів влади, і як наслідок – проблема для усіх городян.

На сьогодні в Лебедині знаходиться 119 кілометрів доріг, в тому числі 40,8 км. з твердим покриттям. Багато із них знаходиться у незадовільному стані. Відремонтувати їх за рахунок бюджету, практично, не можливо, особливо враховуючи, що завдяки реформуванню бюджетного законодавства, з 2015 року в місті повністю відсутній бюджет розвитку, за рахунок якого проводилися ремонтні роботи.

Як наслідок, в Лебедині, як і в усіх інших містах України склалася наступна ситуація: розміри фінансування не забезпечують покращення стану міських доріг, руйнування відбувається швидше від поновлення, в результаті чого загальний стан доріг гіршає.

Але вихід є. І це довели лебединці минулого року, продемонструвавши, що спільно ми можемо вирішити будь-яку проблему. Так, лише за 2014 рік городяни нашого міста, підприємці, керівники промислових підприємств, установ і організацій, а також лебединці, що живуть за межами міста, змогли зібрати понад 100 тис. грн., які були використані на поточний ремонт міських доріг. Зрозуміло, це не вихід із ситуації, особливо, коли в країні йде війна, і лебединці разом з народом України роблять все для підтримки наших Збройних Сил, допомагаючи чим тільки можуть.

Але в 2014 році нам вдалося довести, зокрема, і самим собі, що в місті живуть люди доброї волі, які готові допомагати, що вони є справжніми патріотами свого міста.

Тоді, за рахунок зібраних тоді коштів, нам вдалося провести частковий ремонт дороги на пл. Інтернаціональній, вул. Першогвардійській, Карпова, Героїв Майдану, Сумській, Леніна та пл. Волі. Всього було відремонтовано понад 800 кв. м дорожнього покриття. Крім того такі організації, як ДП «Лебединський лісгосп», філія «Дорбудсервіс» та ТОВ «Укртранспневматика» допомогли із ремонтом дороги біля своїх підприємств. Також справжнім подарунком для міста став капітальний ремонт дороги у мікрорайоні «Черемушки», що відбувся завдяки сприянню нашого Почесного громадянина Владислава Бухарєва.

Але в цьому році ситуація з ремонтом доріг ще важча. І це не тільки тому, що більше ми не можемо розраховувати на бюджет розвитку, а й тому, що ціни на асфальт разом з курсом іноземної валюти зросли більш, ніж у 2 рази. Сьогодні 1 тонна асфальту коштує в середньому 1500-2000 грн., також додайте сюди вартість доставки та роботи з асфальтування, і ми побачимо, що ремонт 1 кв. метра дороги нам обходиться більш, ніж в 350 грн.

Звичайно, необхідно більше уваги приділяти капітальному, а не ямковому ремонту. Але без ямкового нам не обійтись. Тому міська влада знову звертається до лебединців, які вболівають за своє місто, до водіїв, яким щодня доводиться їздити поганами дорогами, до керівників керівниками підприємств, установ і організацій, а також підприємців внести і свій посильний вклад у загальнонародну справу – проведення ремонту міських доріг. Повірте, що сьогодні це за нас не зробить ніхто.

Зокрема, якщо б кожен власник автомобіля допоміг заасфальтувати 1 квадратний метр дороги, а підприємства, установи і організації – допомогли б з ремонтом прилеглої до своєї території дороги, тоді б питання доріг в Лебедині було б закрито надовго, а дороги в нашому місті стали б значно кращими.

Перераховувати кошти можна на цільовий рахунок міської ради: Місцевий бюджет м. Лебедина 50110000, р/р 31514931700010 Код 37345566 МФО 837013 ГУДКСУ Сумської області, з поміткою «на ремонт доріг м. Лебедина» або на рахунок КП «Комбінат благоустрою»: банк: АКБ «Індустріалбанк», м. Лебедин, код банку 21103589 МФО: 313849, р/р: 26007010002986, призначення платежу: «ремонт доріг м. Лебедин».

З повагою, міський голова                                                                                           Анатолій ТРОЯН

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *