Ми щороку зустрічаєм свято – Перемоги радісної день (оновлено)

9 травня ц.р. лебединці урочисто вшановували пам’ять тих, хто ціною власного життя і здоров’я здобував волю для рідної землі і свободу народу у роки війни. Більше двох тисяч городян прийшли до Меморіалу Слави аби особисто взяти участь у святкових заходах з нагоди відзначення 70-ї річниці Великої Перемоги.

Ще задовго до початку мітингу біля Меморіалу почали збиратися люди. З особливою шаною і теплотою лебединці зустрічали ветеранів, яким діти вручали квіти і вітали з Перемогою.

Над Меморіалом Слави метроном вистукує хвилину мовчання. Лунає Гімн України, і урочистий мітинг відкриває привітальним словом міський голова Анатолій Троян, який відзначив, що свято 9 травня – це нагадування нащадкам про часи найтяжчого випробування, яке згуртувало народ, виявило його найкращі риси: безмежну любов до Батьківщини, мужність, героїзм, віру в перемогу та справедливість. Він закликав низько вклонитися ветеранам, які зустрічають нинішню річницю великої Перемоги і берегти пам’ять про тих, хто не повернувся з тієї війни додому.

1127

1130

Не зміг прибути особисто, але передав ветеранам та всім лебединцям вітання до Дня Перемоги народний депутат України та Почесний громадянин нашого міста Владислав Бухарєв. Разом з привітаннями ветерани Лебедина отримали книгу знаного в місті автора Володимира П’янкова «Велич Кожедуба», що вийшла незадовго до 70-річчя Перемоги за сприяння Владислава Бухарєва.

Перед велелюдним зібранням виступили також представники районного керівництва, депутат обласної ради Олександр Удодік. Спогадами про роки війни поділився ветеран Олександр Кутковий. Панахиду за мільйонами жертв війни відслужив, разом з духовенством міста і району, благочинний міста Лебедина отець Лаврентій.

Незабутнім цей день залишиться у житті і для учасника бойових дій на території Афганістану – Віктора Авраменка. Саме під час мітингу міський голова Анатолій Троян вручив воїну-афганцю ключі та ордер на 3-х кімнатну квартиру в місті Лебедині. Нагадаємо, це вже сьома квартира, яку отримали лебединці за останній місяць.

Також пам’ятатиме цей день і багатодітна мати з нашого міста Олена Василівна Корнієнко, якій нещодавно указом Президента України Петра Порошенка було присвоєно почесне звання «Мати-героїня», а орден, посвідчення і подарунок вручив міський голова під час мітингу.

Як уже багато років поспіль, перед Меморіалом лунали пісні військових літ, виступили оркестри хор ветеранів 43-ї ракетної дивізії, солісти і вокалісти відділу культури і туризму.

Хвилиною мовчання та залпами військового салюту вшанували учасники мітингу загиблих. Біля меморіальних плит, на яких викарбувано імена полеглих лебединців, застигли в пошані діти з букетами весняних квітів.

Завершився мітинг покладанням до Меморіалу Слави тисяч квітів, а ветеранів запросили на традиційний святковий обід.

Одразу ж після мітингу на лебединців чекав святковий концерт «Ми вклоняємось Вам, ветерани, за світлий Перемоги день!».

1128

1129

[layerslider id=”63″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *