На порядку денному сесії Лебединської міської ради питання життєдіяльності міста

28 квітня під головуванням міського голови Анатолія Трояна відбулось пленарне засідання чергової 62-ї сесії Лебединської міської ради VІ скликання, на якому депутати розглянули 17 питань порядку денного та ухвалили відповідні рішення у сфері земельних відносин, комунального майна та бюджету міста.

Розпочалося сесійне засідання зі звіту заступника начальника Лебединського МВ УМВС Миколи Герасименка про діяльність міськвідділу з охорони громадського порядку на території міста. В своїй інформації представник правоохоронних органів розповів, які заходи вживає міліція з метою захисту громадян в умовах не простої ситуації у державі. Зокрема, він детально зупинився на показниках діяльності 2014 року та І-го кварталу 2015 року.

Так, в 2014 році на території м. Лебедин скоєно  487  кримінальних  правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Після проведення досудового розслідування за 253 фактами відкриті кримінальні провадження. Із них: 67 правопорушень невеликої тяжкості; 90 – середньої тяжкості; 95 – тяжких та 1 – особливо тяжкий (розшук безвісти зниклої особи).

В 2015 році вже відкрито 128 кримінальних проваджень за заявами та повідомленнями громадян, із них 49 проваджень вже закрито за відсутністю події чи складу злочину. З решти 79 кримінальних правопорушень: 17 – невеликої тяжкості; 36 – середньої тяжкості; 25 – тяжких та 1 – особливо тяжкий (привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами).

За видами злочинів, найбільше зареєстровано крадіжок – 113 в 2014 році та 45 в 2015 році; 19 шахрайств в 2014 році та 6 в 2015 році; 9 грабежів в 2014 році та 1 в 2015 році; 9 випадків незаконного заволодіння автомотранспортом; 5 – хуліганств в 2014 році та 1 в 2015 році; 1 – розбій; 8 – ухилення від сплати аліментів; 2 – незаконне зберігання боєприпасів, ін. Також зареєстровано 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень та 17 – завдання легких тілесних ушкоджень.

Заслухавши інформацію, депутати відзначили, що правоохоронцям необхідно підвищити ефективність роботи, своєчасно виявляти, якісно документувати та активізувати роботу щодо профілактики злочинної діяльності.

В ході розгляду інших питань порядку денного, депутати затвердили звіт начальника міського фінансового управління Людмили Чичини про виконання міського бюджету за І квартал 2015 року та про  використання коштів цільового фонду міської ради.

Також сесією підтримані пропозиції щодо змін і доповнень ряду міських цільових програм: Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2015 рік та Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства  м. Лебедина. Зокрема, збільшено обсяг фінансування на капітальний ремонт автодоріг (додатково виділені 379,6 тис. грн.), капітальний ремонт житлового фонду (додатково виділені 290 тис. грн.) та придбання газового котла та реконструкція вузла обліку газу топкової ДНЗ «Калинка» (83,7 тис. грн.).

Рішенням сесії затверджено Міську програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 рік. Програмою передбачено забезпечення проведення оздоровлення та відпочинку дітей міста, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Розробники програми планують збільшити на 5% кількість дітей пільгових категорій, охоплених послугами оздоровлення та відпочинку. Загалом, на реалізацію заходів Програми передбачено 306,18 тис. грн., в тому числі кошти міського бюджету – 110,25 тис. грн.

Сесією також погоджено продаж  з аукціону ряду об’єктів комунальної власності та розглянуто низку земельних питань, що стосувалися уточнення меж та відведення земельних ділянок, розробки і затвердження технічної документації, погодження проектів землеустрою тощо.

Та найбільші дискусії серед депутатів викликало питання щодо призначення редактора радіомовлення «Світанок». Постійна депутатська комісія з питань бюджету виступила з пропозицією щодо створення тимчасової комісії для проведення попередньої фінансово-господарської перевірки установи перед призначенням керівника. Ініціативу колег підтримали й інші депутати міської ради.

Тож, створеній тимчасовій депутатській комісії, яку очолив депутат міського ради Микола Голуб, доручено із залученням фахівців та експертів, за один місяць провести перевірку та представити свій звіт на черговій травневій сесії міської ради. Слід відзначити, що з травня 2013 року обов’язки редактора радіомовлення виконує кореспондент Ганна Сахно.

Під час сесії до депутатів міської ради звернулася голова громадської організації «Лебединське товариство захисту тварин» Алла Сімашова. Вона представила проект програми «Лебедин – наша спільна домівка», що має на меті регулювання чисельності безпритульніх домашніх тварин на території міста виключно гуманними методами. Зокрема, планується поетапна, протягом п’яти років, стерилізація тварин, а також формування громадської думки щодо гуманного та етичного ставлення до тварин.

Проект програми, на думку міського голови Анатолія Трояна та депутатів, є актуальним для нашого міста. Адже дуже часто від агресивних тварин в місті потерпають не тільки дорослі, а й діти.

Депутати пообіцяли повернутися до розгляду цієї програми під час перегляду видатків міського бюджету за результатами першого півріччя 2015 року.

Після розгляду всіх питань порядку денного сесія була оголошена закритою.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *