На захисті майнових прав дітей

Прокуратура Лебединського району приділяє значну увагу захистові майнових прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Згідно зі ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

Встановлено, що адміністрація комунального закладу спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату при складанні кошторису для виплати грошової допомоги порушила вимоги  ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та не виплатила грошову допомогу дитині-сироті в розмірі 8 тис. грн.

Як наслідок, прокуратурою Лебединського району в інтересах неповнолітньої дитини заявлено позовну заяву про визнання дій адміністрації спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату неправомірними та стягнення коштів у сумі 8 тис. грн.

Рішенням Лебединського районного суду позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Прокурор прокуратури Лебединського району,
юрист 3 класу О. Андрєєв

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *