Чорнобиль. 29-й рік після трагедії

Сьогодні, біля пам’ятника «Жертвам чорнобильської катастрофи» на мітинг-реквієм зібралися лебединці, щоб вклонитися подвигу героїв-ліквідаторів та віддати шану тим, хто заплатив своїм життям в боротьбі з наслідками найжахливішої техногенної катастрофи, яку знає і пам’ятає весь світ.

Рівно 29 років минуло з того часу, коли йшла битва незахищених людей із радіацією, яка не завершилась й по сьогоднішній день. Дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ. 29 років, як «мирний» атом завдає непоправної шкоди здоров’ю людей не тільки в Україні. 29 років живуть між життям і смертю ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС. 

Звертаючись до лебединців, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, студентів і школярів, міський голова Анатолій Троян, зокрема, сказав: «Ця трагедія стосується кожного з нас. Ми будемо пам’ятати ті трагічні дні все своє життя, як пам’ятатимемо і тих героїв, які не дали Чорнобилю стати катастрофою глобального масштабу. Самовіддано, жертвуючи власним здоров’ям, а часом і життям, вони вберегли усіх нас від найгірших наслідків атомної катастрофи. Честь і шана вам за це, шановні герої-ліквідатори! Вас без перебільшення можна назвати справжніми героями сучасності, і усі тут присутні погодяться з цими словами. Ваш подвиг навічно житиме серед людей. Також сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у цій боротьбі. З нами назавжди залишається їхній безсмертний подвиг. А «Дзвони Чорнобиля» щоразу звучать для нас як дзвони перестороги: обпалені полум’ям страшної ядерної катастрофи, ми маємо бути пильними і в жодному разі не допустити повторення цього лиха в майбутньому».

0990

0992

За проявлені мужність і героїзм під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та активну громадську роботу грамотами міського голови відзначені: Володимир Савенко, Олександр Проценко, Віктор Чепульський та Анатолій Лобко.

Справжньою хвилею оплесків зустріли учасники мітингу слова міського голови Анатолія Трояна про вручення ордеру на 2-х кімнатну квартиру та ключів родині ліквідатора Василя Солода.

Віддав шану героям Чорнобиля також голова Лебединської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолій Калініченко. Разом з ним привітали ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС й солісти міського відділу культури.

Пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання. До Пам’ятного знака  були покладені живі квіти.

0994

0989

0995

[layerslider id=”57″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *