В місті обговорили проблеми маршрутного транспорту

22 квітня в міській раді відбулася нарада з авто перевізниками та водіями маршрутних таксі Лебедина, яку провів міський голова Анатолій Троян. Предметом обговорення були питання які хвилюють і населення міста, і водіїв.

Міський голова Анатолій Троян зауважив, що з боку пасажирів є багато нарікань на роботу маршрутного транспорту. Неприпустимими голова вважає такі факти, як зрив графіків руху, а також рух по вулиця поза межами маршруту, паління водія в маршрутці, розмова водія по мобільному телефону під час руху транспорту. Скарги громадян стосуються також гучної музики, яка може не подобатися пасажирам, здійснення розрахунку під час руху тощо. Анатолій Троян звернув увагу перевізників на те, що у 2015 році працівниками міськвиконкому спільно з громадськими формуваннями будуть продовжені рейдові перевірки, під час яких будуть фіксуватися не тільки дотримання графіку руху, а й санітарний стан самих транспортних засобів та культура спілкування водія.

В свою чергу, водії маршруток звернулися до міської влади з цілою низкою зауважень, що заважають нормальній роботі транспорту. Зокрема, водіїв непокоїть стан дорожнього покриття міських автошляхів, багато нарікань у них і на роботу міліції, чиї працівники користуються проїздом безкоштовно, хоча це є, по-суті, зловживанням службовим становищем. Скаржилися водії і на низькі доходи, недосконалість графіків руху, невідповідність дорожніх знаків умовам руху, вимоги пасажирів зупинятися не на зупинках.

Водіїв обурює те, що порушуються правила дорожнього руху, а саме: перевищення швидкості руху по вул. Сумській на в’їзді в місто, біля кінцевої зупинки мікрорайону Черемушки, здійснюється паркування автотранспорту на місцях зупинок маршруток, а також біля скверу Шевченка, на що працівники ДАІ не реагують.

Всі зауваження щодо стану міських доріг були сприйняті міським головою. Міська влада, як підкреслив Анатолій Троян, є відкритою для спілкування і буде реагувати на озвучені негативні сигнали. Також, за результатами наради, вирішено провести міський рейтинг серед водіїв маршруток та через голосування на офіційному сайті міської ради (https://lebedynrada.gov.ua//) визначити кращого водія маршрутки в м. Лебедині.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *