Місто Лебедин – героям АТО

Останні дні для багатьох лебединських родин стали по-справжньому святковими і щасливими. Адже до своїх домівок повернулися воїни АТО, які рік тому, під час першої хвилі мобілізації, стали на захист суверенітету та територіальної цілісності України, і майже рік провели під постійними обстрілами в зоні АТО.

Спершу героїв зустріли їх рідні і близькі, а вже 16 квітня ц.р. в актовому залі Лебединського медичного училища ім. проф. М.І. Сітенка громада міста Лебедина подякувала та вклонилася лебединцям, що вистояли під ворожими градами та не дали війні прийти і до нашого міста.

Загалом, демобілізовано та повернулося до нашого міста 25 лебединців. Мить зустрічі з ними в актовому залі була надзвичайно зворушливою, емоційною… незабутньою. Зі щирими словами вдячності до бійців і їхніх родин звернулися міський голова Анатолій Троян.

– Ми гордимося вами, – наголосив Анатолій Троян. – Низький уклін вам, герої. Щира подяка вашим рідним – батькам, дружинам, дітям. Ви своєю мужністю та хоробрістю, а подеколи й власним життям показали приклад того, якою незламною є воля українського народу, який, понад усе прагне жити під мирним небом у своїй державі.  Щастя вам усім, міцного здоров′я й успіхів у житті. Слава Україні!

Від імені громади міста міський голова вручив подарунки та подяки за самовіддане служіння народу України, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у захист територіальної цілісності та суверенітету України, проявлені мужність та відвагу – лебединцям-учасникам АТО: молодшому сержанту Олександру Алексеєнку, солдату Віталію Біляку, молодшому сержанту Сергію Бубуну, молодшому сержанту Василю Васильченку, ст. солдату Олегу Голованенку, старшині Роману Гришаку, солдату Юрію Дризі, молодшому сержанту Олександру Єзерському, старшому сержанту Дмитру Жосану, солдату Миколі Кальченку, сержанту Роману Кислому, солдату Артему Мельнику, майору Дмитру Мурихіну, солдату Ігорю Надю, солдату Олександру Паничеву, сержанту Олегу Папеті,  солдату Михайлу Покутному, солдату Олегу Самойліченку, ст. солдату Роману Сліпченку, молодшому сержанту Сергію Сторожуку, солдату Дмитру Харченку, ст. солдату Євгену Хохлову, капітану Павлу Гаврилову, солдату Віктору Казимировському та солдату Олександру Губанову.

Приєдналися до вітань міського голови й інші почесні гості. Так, депутат обласної ради та директор медичного училища Олександр Удодік висловив захоплення героїзмом воїнів-лебединців, які гідно захищали і боронили від терористів українську землю. І їхній приклад гідний того, щоб на нього рівнятися.

Вшанували присутні хвилиною мовчання і пам’ять про лебединців, які поклали свої життя, захищаючи цілісність і незалежність нашої держави. Назавжди в пам’яті городян залишаться імена Богдана Брисенка, Олександра Нестеренка, Сергія Мякотіна та Артема Кузякова.

Від імені учасників АТО подякував лебединцям за підтримку молодший сержант Олександр Алексеєнко.

Продовжилася зустріч з воїнами АТО концертом, що для них підготували юні лебединці – вихованці навчальних закладів міста та артисти відділу культури і туризму.

Концерт вийшов дуже патріотичний, пройнятий бойовим духом. Усі артисти, що виступали, – і відомі, і початківці –  намагалися донести ідею миру, любові до батьківщини. Україна  єдина, ми всі  українці, ми маємо згуртуватися.

У концертній  програмі для гостей свої виступи продемонстрували хореографічні колективи «Стріла» (керівник – Вікторія Гура), танцювальний колектив «Веселка» (керівник Тетяна Литовченко). Прозвучали пісні у виконанні В.Харова, С.Набок, О.Пащенко, О.Демиденко, Т.Бондар та О.Червяк. Найбільше оплесків дісталось хору Лебединської ЗОШ №5, що виконав пісню «Ми за мир».

0955

0956

 [layerslider id=”56″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *