Світле свято Великоднє

Все міцніше з’єднується душа України – її слава, споконвічна символіка, національність, свідомість з тілом України – її народом. Україна – країна смутку і краси, радості й печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, над яким світять яскраві зорі, це історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за щастя. Історію свого народу можна пізнати, вивчаючи його звичаї, ті прикмети, по яких розпізнається  народ. В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світу, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.

В святкові Великодні дні в приміщенні МЦКД (м-н «Черемушки») творчим колективом міського відділу культури і  туризму (начальник – Ірина Саєнко), за підтримки Лебединської міської ради (міський голова Анатолій Троян), було продовжено вивчення народних традицій, пов’язаних  з найулюбленішим весняним святом усіх християн – Великоднем або Святом Пасхи, днем Воскресіння Ісуса Христа на традиційному міському  Великоднєму святі – «Христос  Воскрес!».

В цьому заході, для численних глядачів, присутніх в яскраво, тематично прибраній концертній залі МЦКД,  фрагменти великодній обрядів нашої святої української землі демонстрували народний  аматорський   ансамбль автентичного співу «Стріла» (керівник  В.Гура) і дитячий вокальний  ансамбль  «Феєрія»  (керівник  Олена  Червяк). Добре підготовлені, змістовні, багаті традиційними піснями, танцями, іграми, гумором виступи не залишили байдужими жодного глядача, присутнього в залі.

Закічуються  Великодні свята, скінчилося і наше свято! Тож, дай нам Боже, у полі роду, в хаті згоду, а в Україні миру! І ми свято віримо,  ми  впевнені  в  тому,  що  наш захід буде традиційним  і  наступного  року  ми  неодмінно  зустрінемось  в  цій  залі  і привітаємося  святими  словами:  «Христос  Воскрес» –  «Воістину  Воскрес!»

0941

0944

 [layerslider id=”55″]

Відділ культури і туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *