На порушників правил благоустрою чекають штрафи

Не зовсім цивілізовано поводять себе деякі лебединці, демонструючи своїми вчинками повне ігнорування не тільки Правил благоустрою м. Лебедина, а й цілого букету статей Адміністративного кодексу.

Тож, виконавчий комітет Лебединської міської ради, враховуючи інтереси територіальної громади міста, необхідність підвищення ефективності адміністративного впливу на стан благоустрою, громадського порядку в місті, правила користування жилими приміщеннями, а також на роботу закладів торгівлі та побутового обслуговування населення, тощо своїм рішенням (№60) від 18 березня 2015 року делегував фахівцям групи Управління Державної Служби охорони при УМВС України в Сумській області право на складання протоколів про адміністративні правопорушення за деякими статтями.

Зокрема, окрім порушення правил благоустрою, сюди увійшли статті щодо порушення правил торгівлі, порушення правил утримання тварин, тощо.

Вже 8 квітня ц.р. рейдова бригада провела свій перший рейд вулицями міста та на території Лебединського ринку. Лише за кілька годин роботи фахівцям вдалося скласти 5 адміністративних протоколів за порушення правил благоустрою та правил торгівлі. Зокрема, протоколи складені за фактами торгівлі у невстановленому місці пиріжками, саджанцями рослин, торгівля з машини (без документів) хлібо-булочними виробами, засмічення території міста суб’єктами господарювання та складування будівельних матеріалів і сміття на території тротуару або вулиці, поруч з помешканнями у приватному секторі.

Нагадаємо, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якою були складені протоколи, на порушників чекає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 340-1360 гривен, для громадян, та від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850-1700 гривень, для посадових осіб.

Тож, вже скоро порушники отримають запрошення на адміністративну комісію, де і буде прийнято рішення про накладання штрафу.

Для попередження подібних фактів у майбутньому, міськвиконком звертається до всіх жителів міста Лебедина, що зберігають будівельні матеріали та сміття на тротуарах, а також підприємців, що здійснюють свою господарську діяльність на території ринку, керівників підприємств, установ і організацій – усунути наявні порушення та не допускати їх у майбутньому. Адже відтепер подібні рейди проводитимуться в системі, мінімум один раз на тиждень.

Якщо лебединці стали свідками того, що хтось із містян порушує ці правила, просимо Вас звертатися в міськвідділ міліції та до Лебединської міської ради.


.

0908

0911

0916

[layerslider id=”52″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *