На порядку денному – стан розвитку поштового зв’язку

Питання розвитку поштового зв’язку в Лебедині та селах міської ради розглянуто 7 квітня ц.р. під час останньої апаратної наради у міського голови Анатолія Трояна.

Звертаючись до учасників наради, начальник Лебединського відділення «Укрпошти» Лариса Зеленська відзначила, що в Лебедині, Укрпошта залишається потужним підприємством, що надає поштові послуги та займається передплатою і доставкою преси. Крім того лебединські листоноші надають важливі соціальні послуги, своєчасно доставляючи пенсії та соціальну допомогу малозабезпеченим громадянам.

Вона також наголосила, що через значне зростання вартості енергоносіїв, палива і скорочення кількості підписки Лебединське відділення несе збитки, але незважаючи на труднощі, листоноші намагаються донести до городян періодичні видання та соціальні виплати.

Щодо безпосередньої роботи, то в 2015 році Лебединське відділення Укрпошти констатує скорочення обсягів передплати друкованих ЗМІ. Зокрема, через центральне відділення передплачено лише 20246 примірників, а через інші відділення ще 9309 прим., що становить 86,4% до плану. Через таку ситуацію рентабельність всіх 4-х відділень є негативною, від -15 до -21%.

Допомогти Укрпошті може лише збільшення числа передплати та перегляд послуг, що надаються Укрпоштою. Зокрема, Лебединське відділення здійснює продаж залізничних та інших квитків, надає послуги із кур’єрської доставки, оплаті комунальних платежів, тощо. Але багато залежить і від самих городян, які користуються поштовими послугами.

Своє небайдуже ставлення до проблем поштового зв’язку висловив і міський голова Анатолій Троян. Він упевнено заявив, що у зв’язку з великою конкуренцією, функції та призначення відділень поштового зв’язку потребують змін, досягти яких можливо, розширивши сферу послуг та розробивши систему дій, спрямованих на покращення їх роботи.

Сьогодні Лебединське відділення «Укрпошти», усвідомлюючи свою важливу соціальну місію в місті, готове й надалі докладати якнайбільше зусиль, щоб гарантува­ти нашим громадянам максималь­ну зручність у користуванні послу­гами поштового зв’язку.

 Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *