У Лебедині відкрилася виставка речей українських військових з АТО

Сьогодні, 25 березня, в приміщенні Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднєва відкрилася інтерактивна виставка “Вічна пам’ять Героям”,присвячена подіям на сході України, героїчним вчинкам захисників Батьківщини, учасників антитерористичної операції.

На виставці відвідувачі можуть побачити особисті речі учасників АТО, а також предмети із фондів художнього музею присвячені військовій тематиці. Зокрема, багато речей для експозиції передав Богдан Кравченко, що лише кілька днів як повернувся із зони АТО.

Відкриття виставки розпочалось із хвилини мовчання на честь пам’яті всіх загиблих бійців.

Лектор-екскурсовод музею та куратор виставки Людмила Стеблянко відзначила, що кожен експонат виставки – це частинка історії, хоч і не дуже приємної, але героїчної. «Кожен предмет, чи то одяг, чи то гільзи, нагадують про наших захисників та загиблих військових. Сьогодні такі виставки на часі, адже людям хочуть знати правду. І коли безпосередньо дивитись на ці речі, то можна усвідомити, що доводиться переживати людям. Що відчували вони коли йшли у бій, про що думали. Це повинно кожного з нас спонукати до того, щоб в майбутньому ми не робили більше помилок, які призвели до цієї війни. Ми не цінували дарунку від Бога, ставились до почуття патріотизму дуже легковажно. Але тепер все змінилось».

На цій же виставці відбулася презентація «Книги пам’яті і слави», підготовленої Людмилою Стеблянко разом з колективом музею. Презентували книгу учням 10-го класу Лебединської ЗОШ №5, які завітали на відкриття виставки.

До книги увійшли 52 нариси про наших земляків – жителів Сумщини, що віддали життя захищаючи Україну, серед них і двоє жителів нашого міста – Богдан Брисенко та Сергій Мякотін.

Це перша книга в нашому місті про українських захисників, справжніх патріотів, які боронять незалежність та цілісність нашої держави на сході країни. І хоча, як відзначають працівники музею, вона ще не повна, було висловлено сподівання на те, що книга далі не матиме продовження, а наші хлопці більше платитимуть ту страшну ціну за захист суверенітету та територіальної цілісності України.

Книга видана в одному екземплярі та зберігатиметься в художньому музею. Але за потребою нею зможуть скористатися кожен охочий.

Ознайомитися з експозицію можна впродовж наступного місяця у 5-му залі художнього музею за адресою – пл. Волі, 17.

0805

0806

0807

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *