За даними Головного управління статистики у Сумській області у січні–лютому 2015р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 11,1 тис.т, молока – 49,7 тис.т, яєць – 50,8 млн.шт. Порівняно з аналогічним періодом 2014р. виробництво молока збільшено на 1,2%. Обсяги виробництва м’яса та яєць до січня–лютого 2014р. складають 92,5% та 87,0% відповідно.
У сільськогосподарських підприємствах виробництво молока збільшено на 9,0%. Обсяги виробництва яєць та м’яса до січня–лютого 2014р. становлять 79,1% та 78,9% відповідно.
Перевищили рівень січня–лютого 2014р. по виробництву м’яса сільськогосподарські підприємства (крім малих) чотирьох районів області: Охтирського (на 35,6%), Кролевецького (на 16,6%), Конотопського (на 8,5%), Недригайлівського (на 6,0%). Виробництво молока збільшилося у 13 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Тростянецького (на 29,0%), Недригайлівського (на 23,6%), Путивльського (на 22,9%).
В області за січень–лютий 2015р. у порівнянні з січнем–лютим 2014р. у сільгосппідприємствах (крім малих) середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 73 кг і становить 688 кг. Найвищі надої отримали підприємства Тростянецького (979 кг), Сумського (883 кг), Великописарівського (781 кг) районів.