У пам’яті вічній – Кобзар

Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу націона­льної культури, осягнула це могутнім словом свого національного про­рока. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці. І ось чо­му. Поляки дістали Міцкевича, німці – Гете, англійці мають Шекспіра, італійці – Данте. Росія гордиться своїм Пушкіним, а ми, українці – Тарасом Шевченком. Він для нашого народу – явище унікальне, неор­динарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

Шевченківські дні з нагоди дня народження українського поета – традиційні у Лебединській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №7. Вшановуючи пам’ять великого українського поета, учні та вчителі провели ряд цікавих заходів. 

Розпочався тиждень виставкою стіннівок «Шевченко у моєму серці», учнівських ілюстрацій до творів поета. А далі – літературно-музичні  заходи, години спілкування, бібліотечні уроки. Саме на таких теплих, можна сказати, родинних, зустрічах діти ще раз поринають у дитинство поета, перегортають сторінки його нелегкого життя та із задоволенням декламують улюблені поезії.

Бібліотекар  Парфило Т.В. подорожувала разом з учнями початкових класів Шевченківськими дорогами, розповіла дітлахам про дитинство Тараса. Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних українців образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали на конкурсі декламаторів поезій Т.Шевченка «Не вмре повік твоє ім’я святе, Тарасе!», у якому взяли участь учні 5 – 8-х класів. З допомогою мультимедійних презентацій школярі здійснили віртуальні екскурсії, під час яких ознайомилися з картинами Шевченка – художника. А літературний вечір «Світи Тараса Шевченка» зібрав небайдужих, щоб вкотре долучитися до творчої спадщини митця: поета і художника.

Під керівництвом учителів Завори С.М. та Деменко В.Г. учні згадали життєвий шлях Тараса Григоровича, ще раз почули його твори, перейнялися шаною до України, її минулого та причетністю до теперішнього і майбутнього. Музичний керівник Бубон О.М. запропонувала до уваги присутніх пісні на слова Великого Кобзаря.

Немає в світі поета, який би важив   стільки в житті свого народу, як Шевченко. Пам’ять про нього  надає сил і наснаги кожному українцю у такому нелегкому сучасному житті.

 0747

0748

0751

Лебединська СШ №7

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *