Чого чекати лебединцям від комунальників у 2015 році?

«Успішний розвиток міста неможливий без вдосконалення житлово-комунального господарства та вирішення питань благоустрою, – впевнений міський голова. – Чисті вулиці, охайні фасади, зелені парки і сквери, відремонтовані дороги – це наша мета, до якої ми наполегливо прагнемо. Міська влада робить усе можливе для того, щоб лебединці жили в комфортних умовах, у затишному і впорядкованому місті», відзначив Анатолій Троян під час засідання виконавчого комітету 18 березня ц.р. на якому розглядалося питання щодо благоустрою міста Лебедина.

Зокрема, інформуючи членів виконкому про стан справ, начальник управління ЖКГ Микола Лиходід особливо підкреслив, що в 2015 році на роботи з благоустрою міста в бюджеті заплановані 2 млн. 217,2 тис. грн. Зокрема, планується виконання підрядними організаціями капітального ремонту доріг по вул. Леніна та вул. Вокзальна на загальну суму 1062,8 тис. грн. Також будуть проведені роботи з поточного ремонту доріг по  вул. Сумська та вул. Леніна (ділянка дороги, яку не заплановано під капітальний ремонт) на суму 180,0 тис. грн. Очікується, що ці роботи розпочнуться вже до кінця березня 2015 року.

Щодо грейдування грунтових доріг, то Комунальне підприємство «Комбінат благоустрою» вже приступило до виконання цих робіт.

Серед інших робіт на 2015 рік, планується реконструкція вуличного освітлення по вул. Боднівка, Крилова, Погранична на загальну суму 300 тис. грн. Кошти будуть використані з міського бюджету. Також в планах облаштування дитячого майданчика (пров. Верстатників) – 40,0 тис. грн., встановлення дорожніх знаків – 25,0 тис. грн., нанесення дорожньої розмітки (пішохідні переходи) – 47,176 тис. грн., очистка доріг – 20 тис. грн.

Управлінням ЖКГ проводяться роботи щодо організації загальноміських заходів з благоустрою, до участі у яких запрошуються всі жителі нашого міста, працівники підприємств, установ і організацій. Зокрема, в місті вже оголошено проведення місячника благоустрою, озеленення та санітарної очистки з 11 березня по 11 квітня 2015 року. У рамках місячника благоустрою будуть виконанні наступні роботи:

– приведення до належного естетичного стану прибудинкові території, дитячі і спортивні майданчики, парки, сквери, інші об’єкти масового перебування та відпочинку населення;

– організувано ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, очищення від сміття смуг уздовж доріг, водних джерел;

– виконати запланований обсяг робіт щодо ремонту під’їздів, зупинок громадського транспорту;

– продовжити роботи з відновлення зовнішнього освітлення вулиць;

– організувати видалення аварійних та сухостійних дерев;

– залучити до участі у зазначених заходах громадськість, насамперед учнівську молодь, з відзначенням найбільш активних учасників місячника благоустрою з їх числа, а також трудових колективів підприємств;

– підприємства та організації всіх форм власності повідомити про прибирання закріплених за ними територій;

– виконати вапнування бордюрів;

– впорядкувати та привести в належний стан міські кладовища, братські могили та пам’ятники;

– забезпечити озеленення території міста;

– провести обстеження та закрити відсутні каналізаційні й водопровідні люки.

Виконкомом також розглянуто близько 20 інших питань, а також заяв і звернень громадян міста. З кожного питання були прийняті відповідні рішення.

 0744

0742

0743

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *