Корупція серед депутатів місцевих рад

Двох депутатів місцевих рад притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення у сфері земельних відносин

На виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» правоохоронні органи вживають заходів щодо протидії адміністративно-караним правопорушенням та притягнення винних осіб до відповідальності.

За результатами роботи прокуратури Лебединського району з початку 2015 року складено та скеровано до суду 2 протоколи про вчинення адміністративних корупційних діянь стосовно  депутатів сільських рад.

Так, посадовець однієї з сільских рад району всупереч Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» не повідомила голову сільскої ради про наявність конфлікту між її особистими майновими інтересами і депутатськими повноваженнями та проголосувала за прийняття рішення у сфері земельних відносин на користь свого близького родича.

Крім того, депутат іншої сільської ради приймав участь у голосуванні за власною заявою про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі не повідомивши при цьому сесію сільської ради про конфлікт інтересів.

За виявлені порушення вказаних депутатів сільських рад притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 172-7 КУпАП.

Рішеннями Лебединського районного суду на правопорушників накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

Заступник прокурора Лебединського району,
юрист 1 класу І. Зайцев

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *