На порядку денному – земельні питання

Питання надходження коштів від сплати орендної плати за земельні ділянки обговорювалися 23 лютого ц.р. під час апаратної наради у міського голови Анатолія Трояна.

В ході наради головний спеціаліст із земельних питань управління ЖКГ Людмила Клюс відзначила, що на сьогодні дійсними є 157 угод оренди, із яких 13 укладені в 2014 році, а ще 3 в січні 2015 року.

За використання земельних ділянок до міського бюджету у 2014 році надійшли 1 млн. 827,01 тис. грн. (на 14,61 тис. грн. більше, ніж в 2013 році), в т.ч. 1 млн. 526,55 тис. грн. від юридичних осіб та 300,46 тис. грн. від фізичних осіб.

Із загальної кількості договорів оренди, проблемними є 52 договори, по яким кошти або затримуються або не надходять взагалі. Зокрема, найбільшими боржниками є ПАТ «Лебединський машинобудівний  дослідно – експериментальний завод «Темп», «Райагробуд» та «Латуреагро». На сьогодні з орендарями ведуться перемовини щодо добровільної сплати заборгованості.

Також під час наради міським головою були поставлені завдання щодо виявлення та усунення фактів незаконного використання земельних ділянок в місті Лебедині. Відповідні завдання отримали управління Держземагентства в Лебединському районі та структури міської ради.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *