Рідної мови чиста криниця

Рідна мова.  Вона така неповторна, мелодійна і співуча,  бо ввібрала в себе гомін  дібров і луків, полів і лісів, духм’яний  п’янкий  запах рідної землі.  У  народу немає більшого скарбу, ніж його мова.  Бо саме мова – це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі.  Ще  в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя.

До Міжнародного дня рідної мови  бібліотеками міста щорічно проводяться різноманітні заходи: уроки народознавства, літературні мандрівки, свята, квести та ін. Мета заходів: збагатити знання юних користувачів про рідну Україну, виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, бажання берегти свою  національну  культуру, бути  патріотами своєї  держави. 

Бібліотекою №1 для учнів 3 класу  ЗОШ№3 (кл. керівник Запорожець Г.І.) було проведено годину народознавства  «Наше диво калинове, кохана українська мова». Учні не тільки з  цікавістю переглянули книги та слухали  розповідь бібліотекарів, а й самі приймали активну участь у заході. Звучали прекрасні пісні та вірші про мову.  Діти змагалися на краще знання української мови у багатьох цікавих конкурсах: гадали на ромашці і розгадували загадки,  згадували прислів’я, промовляли скоромовки, впізнавали казкових героїв.

0582
0583

В бібліотеці №2 для учнів молодших класів ЗОШ №5 до Дня рідної мови було проведено літературно-музичне свято «Мова-душа народу». Також, користувачі книгозбірні мали змогу ознайомитися з тематичною літературою, представленою на книжковій виставці «З джерел рідної землі».

Для юних читачів в бібліотеці №3 пройшов тематичний вечір «Лунай,  прекрасна наша мово». Діти навперебій відповідали на питання вікторини про мову та переглянули тематичну літературу, запропоновану бібліотекарем.

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *