Держава з послугами повинна йти до людей

19 лютого 2015 року у Головному територіальному управлінні юстиції у Сумській області відбулося два публічних заходи: прес-конференція народного депутата України, заступника голови комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради, радника міністра юстиції, очільника експертної ради Мін’юсту Георгія Володимировича ЛОГВИНСЬКОГО та його зустріч з головами комісій та активістами Громадської ради при головному територіальному управлінні юстиції.

Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Сумській області ТРОШЕЧКО Валентина Вікторівна, представляючи гостя засобам масової інформації та громадськості, відзначила, що територіальні органи юстиції вже відчули, що реформи незворотні. Більше того, і вона, і два новопризначених заступники Ірина Петрівна Свистун та Наталя Павлівна Дуднікова пройшли фахові випробування за новою системою.

Георгій Логвинський нині в областях України презентує громадськості хід реформ, що сьогодні відбуваються в органах юстиції. Він і розповів про три напрямки реформ, які й мають забезпечити ефективну діяльність цієї сфери: децентралізацію, кадрове забезпечення та комп’ютерні технології, які спростять доступ до надання послуг.

Міністерство юстиції України сьогодні активно працює, щоб забезпечити надання якісних послуг населенню, усунути корупційну складову. До формування моделі залучаються кращі фахівці із європейських країн, а також Грузії, де ці реформи вже працюють.

Зацікавленість у журналістів та громадськості викликали питання електронних торгів, організації приватної виконавчої служби, облаштування бек та фронт-офісів.

На глибоке переконання Георгія Логвинського, держава через службовців повинна йти з послугами до людей, а не навпаки. А контролювати ці процеси повинна громадськість через інститути громадянського суспільства.

Георгій Логвинський відзначив активність Громадської ради при Головному територіальному управлінні юстиції у Сумській області та попросив сумчан направити йому усі пропозиції, що стосуються реформи органів юстиції.

В означених заходах взяли участь: СВИСТУН Ірина Петрівна – заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області; ДУДНІКОВА Наталя Павлівна – заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Сумській області, а також голова Громадської ради Ігор Марченко, заступник Голови ради Костянтин Станкевич, члени Громадської ради: Володимир Лаврик, Світлана Дронік, Лариса Петрова, Андрій Кнуренко, Сергій Рижов.


Головне управління юстиції в Сумській області

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *