Афганістан болить в моїй душі…

15 лютого минає 26 років відколи радянські війська вийшли з Афганістану, залишивши у цій країні тисячі своїх побратимів, серед яких були і 14 лебединців. Вшанувати їх пам’ять та вклонитися тим, хто пройшов крізь війну, прийшли вже сьогодні до пам’ятника «Прощавай, зброє!», що встановлений на честь наших земляків, загиблих в Афганській війні 1979—1989 рр. сотні городян нашого міста та жителі району.

Звертаючись до присутніх, міський голова Анатолій Троян відзначив, що минає ще один рік, як закінчилася довга і страшна своїми втратами війна, в ході якої виконання військового обов’язку стало подвигом і трагедією.

«І саме сьогодні ми добрим словом згадуємо всіх, хто знає справжню ціну війни і справжню ціну миру. Саме сьогодні ми вшановуємо тих, хто розуміє, що завжди треба цінувати сьогоднішній день, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю дітей та онуків. Доземний уклін воїнам, що до кінця виконали свій військовий обов’язок та живуть поряд з нами. Шана героям, що несуть свою варту зараз в зоні АТО. Схилимо голови перед тими, хто пролив свою кров заради миру. Ми завжди пам’ятатимемо всіх тих, хто не повернувся. І ми безмежно вдячні, що в надскладний для України час українські воїни з досвідом не стоять осторонь. І під час трагічних подій на Сході України були, є і залишаються – воїни-інтернаціоналісти. Де б не були українські вояки, вони завжди поруч із високим професіоналізмом демонстрували і людяність, і милосердя», – відзначив Анатолій Троян.

0510

0512

З теплими словами до своїх бойових побратимів звернулися ветерани Афганістану Юрій Кантор та Анатолій Колесник, який вручив лебединцям відзнаки Всеукраїнської організації воїнів-інтернаціоналістів за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Незабутнє враження залишили в учасників мітингу й щирі пісні у виконанні солістів міського відділу культури.

0520

Віддавши данину поваги живим, що пройшли полум’я бойових дій, учасники мітингу у хвилині мовчання схилили голови перед пам’яттю тих, хто загинув та не повернувся до дому. В їхню пам’ять до пам’ятника були покладені живі квіти.

 [layerslider id=”37″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *