Ухилився від мобілізації — відповідай по закону

Військові злочини — це кримінальні правопорушення проти встановленого законодавством порядку несення або проходження військової служби, вчинені військовослужбовцями, а також військовозобов’язаними під час проходження ними навчальних або спеціальних зборів.

Прокуратурою Лебединського району підтримано державне обвинувачення по 2 фактам ухилення від призову на військову службу за мобілізацією.

Досудовим слідством встановлено, що громадяни С. та В, будучи військовозобов’язаними порушили вимоги  ст. 65 Конституції України,         ст..ст 1, 22 Закону України « Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указу Президента України № 303 від 17 березня 2014 року « Про часткову мобілізацію», затвердженого Законом України « Про затвердження Указу Президента України « Про часткову мобілізацію».

Вказані особи з метою ухилитися від призову за мобілізацією, умисно, будучи належним чином попередженими про прибуття до Лебединсько-Липоводолинського ОМВК, придатними за станом здоров’я для проходження військової служби та не маючи правових підстав на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, без поважних на те причин, не прибули у визначений у повістці день та час до Лебединсько-Липоводолинського ОМВК.

Зазначені дії осіб кваліфікуються за ст. 336 КК України «Ухилення від призову за мобілізацією».

За результатами досудового розслідування між прокурором та обвинуваченими С та В укладено угоди про визнання винуватості відповідно вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Ухвалою Лебединського районного суду  затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором Лебединського району та громадянином С за якою, засуджено останнього до 240 годин громадських робіт.

Крім того, ухвалою Лебединського районного суду  затверджено угоду про визнання винуватості між заступником прокурора Лебединського району та громадянином В та засуджено останнього до 3 років позбавлення волі із звільненням  від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Прокурор Лебединського району,
молодший радник юстиції Є.Троцько

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *