У Лебедин за досвідом

22 січня на базах Лебединського центру позашкільної освіти та Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості пройшло засідання обласного методичного об’єднання  педагогів позашкільних навчальних закладів, які працюють з вихованцями дошкільного та молодшого шкільного віку. Учасники методичного заходу розглянули питання морально-етичного виховання дітей даної вікової категорії, яке є особливо актуальним та важливим у наш час.

Засідання відкрила завідуюча гуманітарно-оздоровчим відділом Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Людмила Скоробагатько.

Начальник міського відділу освіти Володимир Доценко привітав педагогів області та ознайомив присутніх з роботою Лебединського центру позашкільної освіти. Про організацію роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку розповіли директор Лебединського ЦПО Світлана Тонкошкур та методист Олена Мальцева. Учасників методичного об’єднання запросили до своєї творчої майстерні викладачі психолого-педагогічних дисциплін Лебединського педагогічного училища імені А.С. Макаренка Тамара Мандрико та Наталія Михайленко. Продовженням роботи стало відвідування заняття гуртка «Розвивальні ігри» творчого об’єднання раннього творчого розвитку «Зернятко» (кер. Любов Влезько). До найменших вихованців на заняття завітав із цирку клоун, який подарував усім повітряні кульки. Дітлахи гралися з ними, рахували та розмальовували, даруючи кожній кульці свою емоцію. Під час заняття діти переконалися, що краще бути завжди у гарному настрої і дарувати оточуючим тільки позитивні емоції.

Гостинно зустрів колег із області і районний позашкільний заклад. Присутні мали змогу переглянути театралізовану виставу для дітей молодшого шкільного віку «На балу у принцеси Інеси» (кер. Тетяна Шишняк). Зустрічаючись із різноманітними казковими героями в ході вистави, діти переконалися, що тільки добра, ввічлива, вихована людина є справді красивою та варта поваги. Методист закладу Інна Ковальова запросила педагогів до методичної майстерні «Аптека добра». Заключним акордом заходу став перегляд вистави театру ляльок «Пілігрим» на морально-етичну тему (кер. Сергій Шульов).

Програма методичного об’єднання вичерпана, але багато питань та проблем ще необхідно вирішити педагогам, щоб наші вихованці стали «людьми з великої літери».


[layerslider id=”29″]


Міський центр позашкільної освіти

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *