Підсумки роботи галузі тваринництва у 2014р.

За попередніми даними Головного управління статистики у Сумській області у 2014р. в області вироблено м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) 69,7 тис.т, молока – 427,1 тис.т, яєць – 441,3 млн.шт. Порівняно з 2013р. виробництво м’яса збільшено на 5,3%, яєць – на 3,7%. Обсяг виробництва молока залишився на рівні 2013р.

У сільськогосподарських підприємствах виробництво м’яса, яєць та молока збільшено на 16,0%, 4,5% та 1,3% відповідно.

Перевищили рівень 2013р. по виробництву м’яса  сільськогосподарські підприємства 9 районів області, з них найсуттєвіше – Шосткинського (у 1,8 раза),  Ямпільського (у 1,7 раза), Великописарівського (на 46,3%).

Виробництво молока збільшилося також у 9 районах, а найсуттєвіше – у сільгосппідприємствах Великописарівського (на 17,6%), Кролевецького (на 7,4%) та Роменського (на 6,0%).

В області за 2014р. у порівнянні з 2013р. у сільгосппідприємствах (крім малих)  середній надій молока від однієї корови, у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада, збільшився на 224 кг і становить 4659 кг. Найвищі надої отримали підприємства Великописарівського, Білопільського та Роменського районів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *