Депутатські комісії схвалили проект бюджету Лебедина на 2015 рік

Сьогодні, 15 січня, постійні депутатські комісії міської ради схвалили проект бюджету Лебедина на 2015 рік.

Відповідно до пропозицій фінансового управління, погоджено видатки та доходи спеціального і загального фонду міського бюджету. Згідно з проектом, дохідна частина бюджету становить 93 млн. 124,3 тис. грн., в т.ч. 24 млн. 117,6 тис. грн. власних надходжень, 64 млн. 473,3 тис. грн. субвенції з Державного бюджету, 4 млн. 533 тис. грн. – базова дотація, ін.

Начальник міського фінансового управління Людмила Чичина доповіла про законодавчо змінені підходи до формування бюджетних показників на 2015 рік. Зокрема, було прийнято рішення про невикористання програмно-цільового методу при формуванні бюджету та змінена структура податкових надходжень.

0222

Так, в порівнянні з минулим роком, бюджет міста недоотримає 3,5 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб (-15% податку, що будуть направлятися до Державного бюджету), скасовані також місцеві збори за здійснення окремих видів підприємницької діяльності (-241 тис. грн. для бюджету). Загалом із бюджету були вилучені, порядку, 4,0 млн. грн.

Компенсувати ці втрати покликані: податок з роздрібного продажу акцизних товарів – 2 млн. 677 тис. грн., транспортний податок – 75 тис. грн. та податок на нерухоме майно.

Згідно зі змінами, у цьогорічному бюджеті зникають поняття “1-ий і 2-ий кошик”, а єдиний податок, який досі йшов до бюджету розвитку, тепер поповнюватиме загальний фонд міста, з якого фінансують усі міські програми.

Схвалений проект бюджету депутати рекомендували до розгляду на позачерговій 58-ї сесії міської ради, що відбудеться 16 січня 2015 року.

0221

Депутати також схвалили проект Програми соціально-економічного розвитку м. Лебедина на 2015 рік. Програма передбачає виконання заходів в галузі ЖКГ, освіті, культурі, медицині, спорті на загальну суму в 2 млн. 999,7 тис. грн.


Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *