Мистецтво хореографії

Танець – це спілкування з навколишнім світом без допомоги слів, це вираження душі, ставлення до себе і до інших. Але вміти танцювати і вміти навчити танцювати – це дуже вагома різниця. І цю різницю мусить усвідомити кожен, в кого виникне бажання бути вчителем хореографії. Адже вчителі, як і лікарі, не мають право на помилку. І для того, щоб цих помилок не допускати, треба бути професіоналом своєї справи, і що ще важливіше, в цю справу необхідно вкладати свою душу.
Таким майстром з хореографії в нашому місті є Тетяна Литовченко. Це – передова людина свого часу, людина високої культури і глибоких знань, яка досконало володіє основами професійної майстерності. Від її світогляду та естетичних позицій залежать напрямки творчості народного аматорського хореографічного колективу «Веселка».

Своїм багатим досвідом Тетяна Петрівна постійно ділиться зі своїми колегами. Так і цього разу на базі творчого колективу було проведено семінар – практикум хореографічних колективів міського відділу культури і туризму (начальник І.Саєнко). Цікавий за змістом, насичений різноманітністю форм і методів майстер – клас, показала присутнім керівник «Веселки». На заході були використані інтерактивні вправи, сюжетно – рольові ігри, представлені презентація колективних та індивідуальних хореографічних композицій, демонстрація танцювального фольклору. Учасники семінару ознайомились з творчим графіком «Веселки», разом із вихованцями обговорили нові сучасні хореографічні композиції. Тетяна Литовченко звернула увагу присутніх на те, що під час занять у вихованців виробляється творча активність, працьовитість, уважність, розширюється творча уява, зростає культура поведінки, виховується художній смак, формується професійний інтерес.
На протязі заняття відстежувалось взаєморозуміння між керівником і колективом, відчувалась індивідуальна методика побудови і проведення репетиції, чітка її організація. Кожен з учасників семінару ще раз переконався, що репетиція – це важка наполеглива праця. Причому праця, при якій не завжди видно відразу результати, що керівник змушений постійно шукати такі прийоми і методи роботи з колективом на репетиції, які дозволяли б успішно вирішувати творчі та виховні завдання, що стоять перед ним в той чи інший період часу.
Підсумовуючи семінар – практикум, учасники обмінялись досвідом роботи. Проведення цього заходу було спрямоване на вдосконалення вмінь і навичок керівників хореографічних колективів нашого міста.
Відділ культури і туризму
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *