В останню неділю жовтня відзначають День автомобіліста і дорожника

День автомобіліста та дорожника – офіційне професійне свято працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

Історія свята розпочалася в 1980 році, коли був заснований День працівника автомобільного транспорту або День водія. В Незалежній Україні професійне свято поєднали для всіх учасників дорожнього руху та працівників дорожнього господарства. День автомобіліста затверджений згідно з указом президента України Леоніда Кравчука в 1993 році.

День автомобіліста – професійне свято, яке відзначають люди, що працюють у галузях автомобілебудування, автоперевезень, продаж, сервісного обслуговування, експлуатації автотранспортних засобів, ремонту автомобілів, на автотранспортних, дорожних підприємствах, в установах та організаціях проєктування, будівництва, ремонту, експлуатації автодоріг, автошколах, шофери особистого та службового транспорту тощо. 

У цей день вітання приймають усі, хто пов’язаний з автомобілем і дорогою. Та насамперед – люди, які щодня сідають за кермо, за будь-якої погоди забезпечують утримання та ремонт шляхів, прибувають за викликом чи за розкладом: водії громадського транспорту, «швидкої допомоги», пожежних машин, далекобійники, таксисти та інші професіонали своєї справи.  Водночас День автомобіліста відзначають не лише професійні водії чи працівники автодорожньої галузі, а і любителі – всі, хто водить машину. Вітаємо зі святом!

Поділитися