Пишаємося Вами, Воїни Світла!

День захисників і захисниць України – це, сьогодні, одне з головних державних свят під час повномасштабної війни. Цього дня ми вшановуємо героїв і героїнь, які борються за незалежність нашої Батьківщини. А також згадуємо пам’ять воїнів, котрі віддали життя за Україну.

Цей день за датою прив’язаний до свята Покрови. Раніше його відзначали 14 жовтня, але після переходу ПЦУ на новий календар дата змістилася на 13 днів, і відзначаємо ми 1 жовтня: День захисників і захисниць України, День УПА, День українського козацтва, Покрову Пресвятої Богородиці.

Вітаємо всіх захисниць і захисників України зі святом! Ви всі для нас – справжні Герої! Нескінченно пишаємося Вами і довічно вдячні! Нехай у житті вашому все складеться добре, здоров’я ніколи не підводить! Нехай Господь Вас береже, а близькі та рідні швидше дочекаються вашого повернення! Віримо, що завдяки Вам Україна неодмінно переможе!

А пам’ять загиблих захисників і захисниць  вшануймо хвилиною мовчання…

Слава Україні! Слава її Героям!

В бібліотечних закладах Лебединської громади до важливих дат пройшов ряд заходів.

В книгозбірнях оформлено книжкові виставки-інсталяції: «Слава захисникам України!» (ЦМБ), «ЗСУ – міць, сила і гордість України» (МБ №2), «Бережи, Боже, Україну та її захисників» (МБ №1), «Козацькому роду нема переводу» (Рябушківська СБФ), «Захисники України: історія і сучасність» (Червленівська СБФ), «Слава незламним захисникам» (Ворожбянська СБФ), «Козацький дух, Героїв слава – то гордість нашої держави» (Гринцівська СБФ), «Ще не прочитана козацька слава» (Московськобобрицька СБФ). «Козацький дух непереможний» (Катеринівська СБФ), «Вітаємо з Днем захисників і захисниць України! (Будильська СБФ), «Від козака до сучасного захисника» (Михайлівська СБФ), «Мужність і відвага крізь віки» (МБ №3).

Виставки тематичних малюнків та поробок оформлено в Боровеньківській СБФ, Будильській СБФ, МБ №3, Великовисторопській СБФ, Курганській СБФ.

Костюмоване дійство «Козацькому роду нема переводу» пройшло в Рябушківській СБФ, година мужності «Уклін усім, хто край свій боронить» в МБ №1, інформ-година «Героям слава!» в Бишкінській СБФ, інформ-хвилинка «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ!» відбулася в Московськобобрицькій СБФ, пізнавальна гра-вікторина «Від козака – до захисника» в МБ №3, а патріотична година «Герої нашого часу» в Боровеньківській СБФ.

Катеринівська СБФ вшанувала пам’ять полеглого захисника-земляка покладанням квітів на могилу воїна та хвилиною мовчання.

Поділитися