Стан електропостачання на території Лебединської міської територіальної громади

Питання щодо стану електропостачання на території Лебединської міської територіальної громади, а також виконання заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 рр. було детально розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією старшого майстра І групи Лебединської дільниці філії “Сумський РЕМ” Сергія СТЕГНІЯ, плани капітального ремонту та технічного обслуговування ПЛ, ТП, ЗТП, РП та ПС станом на 02.09.2024 року виконані у повному обсязі, а саме:

Протягом 9 місяців 2024 року до Лебединської дільниці надійшли звернення щодо надання послуг з приєднання споживачів до електричних мереж АТ “Сумиобленерго” І ступеня у кількості – 10 шт., II ступеня – 8 шт. та нестандартного – 2 шт.
У 2024 році проведено три реконструкції повітряних ліній:
– на ПЛ-10 кВ ф. “Гудимівка” проведено реконструкцію повітряної лінії з заміною опор, заміною проводу на ізольований та встановленням реклоузера, що в подальшому покращить якість та надійність електропостачання жителів Будильського старостинського округу;
– на ПЛ-10 кВ ф. “Олександрівка” проведено реконструкцію повітряної лінії із заміною опор, заміною проводу на ізольований та встановленням реклоузерів в кількості 3 шт., що в подальшому покращить якість та надійність електропостачання жителів Курганського старостинського округу;
– на ПЛ-0,4 кВ Л-2 від КТП-648 проведено реконструкцію повітряної лінії з будівництвом нової ділянки ПЛІ-10 кВ ф. Олександрівка, будівництвом нової ЩТП-633 та заживлення частини споживачів ПЛ-0,4 кВ Л-2 від КТП-648 від новозбудованих ПЛІ-0,4 кВ від ЩТП-633, що в подальшому покращить якість та надійність електропостачання жителів вул. Молодіжна, вул. Гагаріна, вул. Жовтнева, вул. Набережна в с. Курган.

Також учасниками апаратної наради обговорювалось питання щодо альтернативних джерел електропостачання у випадку аварійних відключень електроенергії. Зокрема, мова шла про необхідність забезпечення достатньою кількістю пального для роботи генераторів у комунальних підприємствах, закладах та інших установах.

Поділитися