У рамках міжнародної співпраці: представництво Лебединської громади у роботі оціночної місії країн-членів ЄС

На запрошення Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС) перший заступник міського голови Ольга Зікєєва взяла участь у роботі оціночної місії країн-членів ЄС, яка відбулася 11 вересня у Полтаві.

Представники країн-членів ЄС (Швеції, Польщі та Латвії), Представництва ЄС в Україні та Консультативної місії Європейського Союзу зустрілися з представниками місцевих органів влади та організаціями громадянського суспільства.

Основною метою вищезазначеної оцінки є збір інформації та визначення додаткових заходів ЄС у партнерстві з регіональними та місцевими органами влади України, а також українським громадянським суспільством для розробки варіантів стабілізаційної підтримки на деокупованих і прилеглих територіях нашої держави.

Під час зустрічі фокус спілкуванння було зосереджено на операційній реалізації стратегії реінтеграції, зокрема, на соціальній згуртованості, медіації та безпеці людини, реінтеграції ветеранів, наданні психосоціальної підтримки, а також на проведенні стабілізаційних заходів, які розроблятимуться спільно з Консультативною місією Європейського Союзу.

«Візит європейських партнерів до України, безумовно, є важливим кроком на шляху до нашої інтеграції та модернізації відповідно норм і стандартів ЄС. Представництво нашої громади у заході такого рівня – є справжнім визнанням з боку членів-країн Європейського Союзу, адже воно підкреслює важливість міжнародних зав’язків та спільних зусиль на шляху до розвитку», – наголошує перший заступник міського голови Ольга Зікєєва. – «Саме зараз Лебединській громаді потрібна підтримка закордонних партнерів, адже ми продовжуємо свою житттєдіяльність в умовах постійної ракетної небезпеки та економічних викликів воєнного стану, які з кожним днем лише наростають. Переконана, що здобуті партнерства та домовленості принесуть нашій громаді нові перспективи для подальшого відновлення та розвитку».

Поділитися